Deputatul Ionut Vulpescu, a condamnat, intr-o declaratia politica, incercarea lui Emil Boc de a instrumentaliza regionalizarea. Deputatul a aratat ca PSD nu discrimineaza in niciun fel Transilvania in programul guvernamental de investitii si dezvoltare economica si a declarat ca USL nu va proceda niciodata, ca fostul guvern Boc, la taieri de salarii si impozitarea pensiilor pentru a furniza contracte clientelei politice. PSD, a mai spus Ionut Vulpescu, a sustinut si sustine pe mai departe dezvoltarea economica a tuturor regiunilor tarii, in interesul cetateanului.
"S-au facut auzite, in zilele din urma, dinspre fosta conducere a PDL, afirmatii conform carora Guvernul Romaniei ar discrimina Transilvania din punct de vedere economic, blocand investitiile majore in judetele din Ardeal, in ciuda contributiei acestora la PIB.
In contextul dezbaterilor aprinse despre regionalizare, imi permit sa calific aceste afirmatii drept iresponsabile si mincinoase. Astfel de declaratii nu doar ca agita apele, incercand sa instrumentalizeze o parte a cetatenilor tarii impotriva celorlalti. Ele nu fac altceva decat sa duca pe un fagas gresit discutia despre regionalizare, sa oculteze adevarata ei miza, si anume crearea unor noi mecanisme de dezvoltare in plan teritorial, mai aproape de nevoile si asteptarile romanilor. Apelul la un fals patriotism ardelean este o dovada a impasului ideatic in care a ajuns fostul partid de guvernamant.
Partidul Social-Democrat, ca parte componenta a majoritatii USL, sustine ferm dezvoltarea tuturor regiunilor tarii si acorda o importanta sporita valorificarii atuurilor si disponibilitatilor fiecareia. Nu avem niciun motiv sa discriminam Transilvania, unde PSD si USL au obtinut scoruri la fel de mari ca in tot restul tarii, si nici nu o facem.
"Marile proiecte" pe care fosta conducere a fostului partid de guvernamant pretinde ca le-am blocat erau, in realitate, cadouri din banii publici, pe care regimul Basescu le facea clientilor sai politici. Pe acestea, consecventi cu promisiunile noastre electorale, le-am blocat imediat si nu cred ca plange nimeni (cu exceptia clientilor PDL) pentru ca, blocandu-le, am putut reintregi salariile, restitui pensionarilor banii care le-au fost furati si ne putem gandi la diminuarea TVA pentru unele categorii de alimente, incepand cu painea. De toate aceste masuri s-au bucurat atat Transilvania, cat si Moldova, Muntenia si Dobrogea.
Mai mult, declar ca voi sustine orice masura prin care nu se va mai risipi banul public pe asa-zise autostrazi de 2,4 kilometri lungime, pe terenuri de fotbal in panta si pe telescaune in localitati unde ninge de doua ori intr-un deceniu. Trebuie sa fim constienti ca austeritatea pentru popor, pe care a promovat-o PDL, a afectat grav consumul, ceea ce face extrem de dificila relansarea economica. Deci, trebuie sa promovam nu masuri de imbogatire a clientelei politice, ci legi si ordonante prin care sa refacem, incet-incet, puterea de cumparare si sa relansam consumul.
In aceste conditii, intreruperea investitiilor aberante in favoarea unei politici economice si fiscale mai inteligente si mai favorabile cetateanului, fie el bugetar sau investitor privat, este o prioritate. Care este si va fi urmarita nu numai in Transilvania, ci in toata tara."