Fostul ministru al Controlului in Guvernul Adrian Nastase, Ionel Blanculescu, a fost exclus din PSD, din cauza ca a dat partidul in judecata, decizia fiind luata de Organizatia PSD Bucuresti.
"L-am exclus pe motivul ca, inainte sa vina sa discute cu organizatia, dupa ce ca nu a avut activitate in cadrul partidului, dansul s-a dus sa dea partidul in judecata, sa dea organizatia in judecata. Deci el trebuia sa vina la organizatie, de unde a fost propus, trebuia sa discute cu presedintele Tudorache, sa vada de ce nu il vor oamenii", a explicat presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, dupa sedinta Comitetului Executiv al organizatiei.
Vanghelie a precizat, totodata, ca organizatia a considerat ca nu este reprezentata de Blanculescu.
"Nu consideram ca ne reprezinta. Punctul lui de vedere nu putem sa il luam in considerare", a adaugat Vanghelie.
Presedintele PSD Bucuresti a precizat, totodata, ca propunerea de excludere a lui Blanculescu a fost facuta de presedintele PSD Sector 1, Dan Tudorache si de secretarul cu organizarea.
Potrivit lui Vanghelie, Comitetul Executiv al PSD Bucuresti a adoptat propunerea de excludere in unanimitate, inregistrandu-se doar o abtinere.
La sfarsitul lunii septembrie, Blanculescu a fost suspendat din partid pentru o perioada de sase luni pe motiv ca nu a desfasurat activitate politica si nu are achitata cotizatia la zi. Atunci, el a anuntat ca va ataca in instanta, "ca nelegala si vadit netemeinica", decizia Consiliului Bucuresti al PSD de suspendare a sa si ca va face plangere penala impotriva lui Marian Vanghelie si a "complicilor" acestuia.