Desi nu spune care este motivul indispozitiei care l-a apucat brusc, cert este ca Ion Stefan, presedintele Partidului Alternativa Ecologista, este mai suparat ca niciodata pe cel pe care l-a sustinut timp de aproape sase luni drept candidat la Primaria Galati.

Brusc, dupa ce a participat vinerea trecuta la lansarea oficiala a lui Marius Stan in cadrul Galelor Premiilor PNL, seful Partidului Alternativa Ecologista, Ion Stefan, a anuntat ca, saptamana aceasta, formatiunea pe care o conduce va gandi un plan pentru alegeri si va stabili listele pentru CL, CJ, dar si candidatul la Primarie.

Acest lucru nu face decat sa accentueze faptul ca Ion Stefan pare sa nu mai cocheteze cu ideea de a-l sustine pe Marius Stan la Primarie, desi i-a facut acestuia din urma o lansare cu mare fast inca de la mijlocul lunii octombrie a anului trecut. Chiar si asa, seful PAER nu pare sigur de alegerile pe care le va face in zilele urmatoare, motiv pentru care spune ca are de ales intre trei posibilitati.

"Am vazut ca majoritatea partidelor si-au lansat candidati ba la Primarie, ba la Consiliul Judetean. In perioada urmatoare o sa anuntam si noi strategia PAER privind alegerile locale, candidatul la functia de primar, candidatul la functia de presedinte al Consiliului Judetean, cat si listele pentru Consiliul Local si Consiliul Judetean. Sunt trei variante, in care: il vom sustine in continuare pe Marius Stan, vom lansa un candidat propriu sau vom sustine un alt candidat. In conditiile in care l-am sustinut pe Marius Stan am venit cu o oferta politica noua si o sa vedem in perioada urmatoare. Probabil in aceasta saptamana vom face si strategia pe care vom merge in alegerile locale, pentru ca am vazut ca majoritatea se folosesc de anumite oportunitati, uitand interesul echipei si interesul cetateanului, mergand doar pe interes propriu", a spus Stefan.

Multa munca pentru nimic...

Desi nu si-a clarificat opinia privind situatia legata de Marius Stan, Ion Stefan pare nemultumit, ba chiar dezamagit de cel pe care l-a sutinut jumatate de an.

"In octombrie 2007 am luat un om neimplicat politic, am strans peste 500 de oameni intr-o sala si l-am lansat din partea Alternativei Ecologiste la Primaria municipiului Galati. Intre timp, alte persoane, care nu au reusit sa gaseasca un alt candidat, s-au gandit ca aceasta persoana este cea mai potrivita", a mai spus presedintele PAER. Totodata, nemultumirea lui Ion Stefan s-a desprins si din faptul ca, dupa cum spune chiar el, inca din octombie anul trecut si pana vinerea trecuta, nici mai mult, nici mai putin de 5.000 de oameni, cati membri are PAER la nivel judetean, i-au facut campanie lui Marius Stan, dar acum nu mai merge. "Daca considera ca suntem datori sa facem acest lucru, cred ca se inseala amarnic, de noi depinde cum ne vom pozitiona in perioada urmatoare si nu de o anumita persoana care-si vede doar de propriul interes si noi discutam aici de interesul unei echipe de 5.000 de persoane", a mai spus Stefan.

Acesta a inchis subiectul, pana la noi ordine, fara a uita sa adauge ca sustinerea Partidului Initiativa Nationala a venit pentru candidatul PAER, oricare ar fi acesta, si nu neaparat pentru Marius Stan.