Chiar daca nu a fost anuntat in mod oficial, directorul de la societatea Apa Canal, Ion Stefan, stie ca hotarirea de consiliu local referitoare la demiterea sa fost validata de prefectul Mihai Capra. “Am inteles ca prefectul a validat hotarirea de consiliu local respectiva. Nu am fost informat in mod oficial, dar se pare ca miercuri prefectul a validat actul normativ pe care eu il consider ilegal. Cu toate acestea, pozitia mea nu s-a schimbat. Voi ataca in contencios acea hotarirea a Consiliului Local. Din punctul meu de vedere, demiterea mea a fost un abuz”, ne-a spus Ion Stefan.

Omul politic ne-a mai spus si ca miercuri a avut o discutie cu presedintele filialei Galati a Partidului Conservator, caruia i-a „oferit” functia sa de consilier judetean, pe care o detine dupa alegerile locale din 2004. “I-am spus ca, daca vrea, plec de la Consiliul Judetului. Durbaca mi-a raspuns insa ca nu-l intereseaza fotoliul meu de consilier judetean. Daca dorea, eu imi dadeam demisia”, a mai spus seful suspendat de la Apa Canal.

Ion Stefan ne-a marturisit si faptul ca o parte dintre colegii sai de partid au planuit sa-i aplice o corectie. “Le-am dejucat planul. Ei nu au inteles ca nu ma pot surprinde cu nimic pentru ca eu sint mereu cu doi pasi inaintea lor”, a mai spus directorul demis de propriii colegi de partid.