Vicepresedintele PSD Ion Stan a declarat luni ca BPN al PSD nu va da nicio sanctiune impotriva ministrului Oprea, el apreciind ca acesta si-a respectat prerogativele de ministru in ceea ce priveste numirile in functie a secretarilor de stat, premierul Boc fiind cel care nu trebuia sa semneze HG. "Parerea mea strict personala este ca azi (luni, n.r.), BPN nu va da nici o sanctiune. Problema ar trebui sa o punem cam la modul urmator: putem, potrivit statutului PSD, sa-l sanctionam pe premier? Eu zic ca nu. Gabi Oprea si-a respectat prerogativele conferite de functia de ministru, a desemnat secretarii de stat, dar de respectarea procedurii de lucru a coalitiei raspunde premierul, care nu trebuia sa semneze Hotararile de Guvern", a spus Stan.
El a aratat ca, in primul rand, BPN al PSD ar trebui sa vada in ce masura a fost incalcata procedura prevazuta in protocolul de functionare a coalitiei. "Deci vreau sa va spus ca azi BPN nu va putea sa se substituie nici Comitetului Executiv National, care l-a desemnat candidat pentru functia de ministru pe Gabriel Oprea", a subliniat Ion Stan.
Intrebat daca, in consecinta, in loc de sanctiune ar trebui sa se astepte doar o simpla mustrare, Ion Stan a spus: "Daca am fi cu totii ortodoxi, (ar trebui sa ne asteptam, n.r.) la o dojana politica, ca sa nu-i spunem dojana arhiereasca".