Fostul senator PSD Ion Solcanu a declarat ca Mircea Geoana a dus partidul spre dezastru in ultimii ani si ca o formula Diaconescu-Nastase ar fi solutia salvatoare pentru social-democrati.
"Eu am plecat cu tensiuni din partid pentru ca nu se mai respecta statutul, pentru ca declaratia domnului Geoana atunci cand a fost ales presedinte ca statutul va fi lege a fost o demagogie. Iar o parte dintre vicepresedintii de care s-a inconjurat au fost lustrangii de clante.
De la preluarea partidului de catre Geoana acesta s-a dus doar in jos. A devenit un partid de mana a doua si risca sa devina un partid de mana a treia daca continua cu el. Nu poti sa fii sustinut de toate partidele si de toata presa si sa faci greselile pe care le-a facut in campanie. E o gluma ceea ce s-a intamplat la Brasov. Nu are sprijinul a 39 de organizatii. Se agata doar de putere", a declarat Solcanu pentru REALITATEA.NET.
Solcanu are numai cuvinte de lauda la adresa lui Adrian Nastase si Cristian Diaconescu si spune ca un tandem al acestora ar salva partidul. "Trebuie sa recunoastem ca Adrian Nastase este unul din politicienii mari ai acestei tari. Are alura de barbat de stat. Cred ca dansul si-a lins ranile si nu va mai face aceleasi greseli. Eu vad o formula cu domnul Diaconescu. Si domnul Mitrea si-a dovedit din plin de-a lungul timpului capacitatile organizatorice", spune Ioan Solcanu.
Intrebat daca se gandeste sa revina in partid, in cazul in care acesta va fi condus de Nastase si Diaconescu, fostul senator are deja o parere: "Absolut. Vreau sa pun umarul la recladirea acestui partid."