Ion Popescu a demisionat aseara din functia de presedinte al Organizatiei Judetene Constanta a Partidului Democrat-Liberal, printr-un fax adresat conducerii centrale a partidului. Popescu a invocat faptul ca nu mai face fata presiunilor la care este supus, disputele politice afectandu-i in mod grav activitatea profesionala, el fiind si decan al Baroului de Avocati Constanta. Decizia este irevocabila si inseamna sfarsitul unei cariere politice meteorice.

Biroul Permanent Judetean al PD-L se va constitui astazi, 7 august a.c., intr-o sedinta extraordinara pentru a-l desemna pe prim-vicepresedintele Adrian Gheorghita in functia de nou presedinte interimar, dar exista si posibilitatea ca sefia organizatiei sa fie preluata direct de Elena Udrea sau Valeriu Stoica, cei doi fiind reconfirmati la ultimul Birou Permanent National drept coordonatori ai filialei Constanta. Decizia lui Ion Popescu a fost prefigurata inca de acum cateva zile, cand sotia sa a iesit public pe un post de televiziune pentru a-i reprosa, exasperata, lui Stelian Dutu ca si-a pierdut orice urma de respect fata de Popescu, in conditiile in care cei doi erau, pana nu de mult, foarte apropiati, cele doua fiice ale deputatului fiind chiar stagiare la firma de avocatura a celui care l-a inlocuit pe Dutu la candidatura pentru Consiliul Judetean si apoi la conducerea PD-L Constanta. Demn de mentionat si faptul ca Ion Popescu a afisat in ultima perioada, la toate intalnirile de partid, o atitudine deprimata si resemnata, potrivit colegilor sai.

Suparat ca yala de la usa partidului a fost schimbata de razvratiti?

Interesant este faptul ca Ion Popescu a organizat ieri o conferinta de presa, in cadrul careia s-a manifestat si a vorbit in calitate de presedinte al PD-L Constanta, asfel incat se poate spune ca demisia sa a fost cat se poate de intempestiva. In cadrul conferintei, Popescu a vorbit despre listele de candidati ai PD-L pentru alegerile parlamentare din toamna, despre faptul ca vor fi efectuate sondaje pentru desemnarea candidatilor, si s-a plans de faptul ca nemultumitii din partid au schimbat yala de la intrarea in sediul organizatiei judetene, incuind acolo toate actele si stampilele formatiunii. Se prea poate ca umilinta publica, de a nu mai putea intra in sediul partidului al carui presedinte esti, sa fi contribuit in mod decisiv la gestul disperat al demisiei. La fel, nu este de neglijat nici faptul ca Popescu si deciziile sale au fost permanent contestate de multi membri PD-L, printre care si primarul orasului Ovidiu. Cei mai multi dintre contestatari s-au ales cu sanctiunea excluderii din partid, razvratitii insa insistand sa constituie o conducere paralela a organizatiei.