Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a comentat joi decizia PAS de a-si schimba denumirea in Partidul Comunist Roman, spunand ca acest gest nu va starni decat reticenta oamenilor, si nu un succes mai mare al Partidului Alianta Socialista, potrivit Newsin.
Iliescu a fost intrebat cum vede decizia PAS de a-si schimba denumirea in PCR.
"Pentru ca nu au avut succes cu denumirea de Alianta Socialista probabil se gandesc ca o sa aiba mai mare succes daca reinvie aceasta denumire. Eu nu cred ca asta le da ceva in plus, ba din contra, asta o sa mareasca retinerile oamenilor fata de ei", a spus Iliescu. Intrebat daca dupa 20 de ani de la Revolutie infiintarea PCR poate fi o amenintare, liderul de onoare al PSD a raspuns: "E treaba lor, ce amenintare poate sa fie?".
Constantin Rotaru, presedintele Partidului Alianta Socialista, care se va transforma in Partidul Comunist Roman, a afirmat ca sistemul politic romanesc are nevoie de "o interventie chirurgicala" care sa readuca stanga pe scena politica romaneasca.
Rotaru a anuntat ca, la cererea membrilor si simpatizantilor Partidului Alianta Socialista, va fi un convocat un Congres extraordinar al PAS care va schimba numele acestui partid in Partidul Comunist Roman, congres ce va avea loc sambata, la Palatul Copiilor, incepand cu ora 10:00. Anuntul a fost facut in cadrul unei conferinte de presa in care liderul PAS a prezentat motivele acestei decizii. "Acum incepem sa intelegem ca economia capitalista este falimentara In cei 21 de ani scursi din 1989 a fost promovata o politica neoliberala ce a produs un capitalism falimentar", a afirmat Rotaru.
Ca alternativa, PCR propune un model economic social capabil sa duca la o dezvoltare durabila. "Sistemul politic postdecembrist este handicapat, ii lipseste mana stanga. Este necesara o intereventie chirurgicala asupra sistemului politic si astfel vom aduce Romania la normalitate. S-a dovedit ca anticomunismul, antisecurismul si anticeausismul sunt doar niste fetisuri si ca avem doar o politica antiromaneasca", a spus Constantin Rotaru.
Constantin Rotaru a aratat ca PCR ar urma sa fie singurul partid veritabil de stanga, PSD si UNPR neputand sa-si aroge o asemenea calitate.
"PSD este la stanga PDL si PNL dar mai are pana sa ajunga la stanga, iar UNPR este o malformatie a sistemului politic romanesc. (...) PSD a transformat Romania intr-un stat asistential pe cand noi spunem ca toti romanii valizi trebuie sa munceasca, iar protectia sociala sa se adreseze celor care intr-adevar au nevoie", a mai aratat el.