Agerpres informeaza: Ion Iliescu: UNPR nici macar nu cunoaste istoria PSD si o prezinta deformat
Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei nu cunoaste istoria Partidului Social Democrat si o prezinta deformat, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, presedintele de onoare al social-democratilor, Ion Iliescu.
Fostul presedinte a evocat, in context, perioada in care a avut loc scindarea Frontului Salvarii Nationale in care el ocupa functia de sef al statului.
‘‘Sunt lipsiti de respectul elementar (n.r. UNPR), pe langa faptul ca este clar ca nu cunosc istoria acestui partid, a acestei formatiuni politice (n.r. PSD). Eu, din mai 1990, cand am fost ales presedinte, nu mai puteam sa am activitate de partid si m-am retras din partidul pe care l-am fondat, Frontul Salvarii Nationale. A ramas lider al partidului Petre Roman care era si premier. Sub Petre Roman a avut loc o scindare a partidului. El a initiat un congres. S-au format trei grupuri cu trei motiuni distincte. Eu nu am participat la acel congres, nu eram membru de partid, nu participam la aceste procese. Au fost trei grupuri distincte. Unii au ramas cu Petre Roman pastrandu-si denumirea de Frontul Salvarii Nationale. S-a constituit din a doua grupare FDSN care s-a inscris ca atare ca partid, presedintele sau a fost ales dl Gherman si prim-vicepresedinte Adrian Nastase. Eu nu eram membru de partid‘, a explicat fostul sef de stat.
Potrivit acestuia, "UNPR prezinta deformat istoria PSD".
"Ei nici macar nu cunosc istoria si o prezinta deformat. Iar toate aprecierile lor sunt aprecierile unor oameni care s-au rupt dintr-un partid care i-a primit cu generozitate si caruia ei i-au intors spatele ca sa se agate de putere. Aceasta este toata logica si ratiunea actiunii si pozitiilor acestor oameni"", a subliniat presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.
Reactia fostului sef al statului vine in urma unui comunicat al UNPR, remis miercuri AGERPRES, care critica o serie de afirmatii recente ale acestuia si ii solicita ""public"" sa clarifice daca se considera intaiul ""tradator"" politic al Romaniei post-decembriste.