Gandul.info: Ion Iliescu: "Decizia CCR e o prostie. Suspendarea este o solutie, probabil nu există altă cale"

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat pentru gandul că problema dintre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta va fi rezolvata pe cale constitutionala, suspendarea fiind o solutie.
"Este o prostie decizia Curtii Constitutionale, nu exista sef al statului. Din cei 27 de membri ai Consiliului European vedeti daca exista alt presedinte decat cel al Frantei si presedintele Ciprului care este si prim-ministru. In rest sunt numai prim-ministri pentru ca agenda lor vizeaza activitatea guvernelor. Asta nu intelege domnul Basescu", a afirmat Illiescu.
Fostul presedinte a spus ca "nu este niciun secret" ca presedintele este favorizat de Curtea Constitutionala.
"Este la dispozitia presedintelui, ce vrea presedintele aia ii da. Nu este o surpriza decizia Curtii Constitutionale. Curtea da avize consultative, nu are drept de decizie. Avizele ei sunt intotdeauna favorabile presedintelui. Presedintele abordeaza nerational aceasta problema, din pacate", a adaugat pentru gandul social-democratul.
Ion Iliescu a precizat ca problema se va rezolva pe care constitutionala, suspendarea presedintelui Traian Basescu fiind o solutie. "Probabil nu exista alta cale", a mentionat fostul presedinte.
El a criticat modul in care s-a comportat presedintele Basescu.
"Acest presedinte se aseaza precum catarul pe picioarele din spate si vrea neaparat sa mearga el pentru ca nu mai are treaba prin tara o sa avem aceasta imagine nefericita. Nu ati vazut imaginile de la Bruxelles cand se duce, cum se plimba de unul singur ca nu sta nimeni de vorba cu el, ca n-are interlocutor? Este incapatanarea lui care nu are niciun temei, nici legal, nici constitutional", a declarat Iliescu.
Potrivit acestuia, "presedintele ne face de ras" si a tinut neaparat sa "iasa cu spectacolul si afara".
"Este trist ca avem un asemenea presedinte", a conchis Ion Iliescu.