Misiunea viitorului Congres al Partidului Social Democrat este, in principal, sa dea o orientare clara a formatiunii pentru o opozitie viguroasa si eficienta, considera presedintele de onoare al partidului, Ion Iliescu.
Potrivit acestuia, PSD nu are nevoie de artificii. "Ne aflam intr-un proces firesc de analize, reflectii si decizii privind stabilitatea partidului pentru o noua perioada, nu usoara pentru tara. Aceasta va fi misiunea viitorului Congres al partidului care, sper, sa dea o orientare clara, articulata pentru o opozitie viguroasa si eficienta dar si sa mandateze o echipa de conducere formata din oameni capabili si credibili, in masura sa conduca partidul in aceasta perioada", a subliniat fostul presedinte pe blogul personal.
In ceea ce priveste posibilele nereguli si practici frauduloase din perioada alegerilor prezidentiale, Ion Iliescu considera ca decizia Comitetului Executiv al PSD de a constitui o comisie parlamentara vizeaza, in primul rand, concluzii necesare pentru imbunatatirea legislatiei privind alegerile, care sa permita evitarea si limitare in viitor a tuturor asemenea practici.