Presedintele Ion Iliescu a fost prezent ieri la Senat pentru a-si lua ramas-bun de la parlamentarii PSD care-si incheie mandatul, dar si pentru a-l felicita pe Nicolae Vacaroiu de ziua sa.
Dupa intalnirea cu senatorii PSD, care a durat mai bine de ora, Iliescu a precizat ca a semnat deja decretul privind convocarea noului Parlament, care va avea loc lunea viitoare.
“Am tinut la aceasta ultima sedinta pentru ca cei mai multi membri din grupul din care am facut si eu parte nu au mai fost alesi. A fost o ultima sedinta de luare de ramas-bun. Le-am multumit pentru felul in care s-a lucrat in aceasta legislatura, pentru ca a fost o perioada foarte incarcata, mai ales in plan legislativ. Acest dialog perpetuu presedinte-Guvern, presedinte-Parlament a fost una din parghiile prin care am reusit sa mentinem acest ritm foarte sustinut, au fost vreo 2.500 (de acte normative - n.r.). Este extraordinar de mult“, a declarat Iliescu.
Presedintele Iliescu nu a pierdut din vedere nici faptul ca ieri s-a sarbatorit Sf. Nicolae. El a precizat ca vizita sa la Senat are si scopul de a-l felicita pe presedintele acestei Camere, Nicolae Vacaroiu, caruia i-a adus un tablou reprezentand un buchet de flori.
De altfel, Vacaroiu a precizat ulterior ca cel mai frumos cadou de ziua sa sunt florile. Intrebat daca isi doreste sa devina presedintele acestei Camere, Iliescu a spus ca nici nu va candida pentru aceasta functie. Seful statului a amintit ca si-a inceput activitatea ca senator in legislatura precedenta si ca a fost ales in Senat inclusiv pentru legislatura care se incheie acum, renuntand la mandat in favoarea functiei de la Cotroceni.

Multumiri si pentru deputati

De la Senat, presedintele Ion Iliescu a plecat la Camera Deputatilor, unde a participat si aici la sedinta grupului parlamentar al PSD.
La final, el le-a multumit deputatilor partidului pentru activitatea depusa. Iliescu a declarat, dupa sedinta, ca a tinut sa le multumeasca deputatilor PSD la final de mandat, deoarece unii vor ramane in Parlament insa cei mai multi vor parasi bancile Legislativului. “Cu toate scaderile si toate grijile, echipele de la Parlament au lucrat, insa solidar si atunci, la final de mandat - unii au ramas in Parlament, cei mai multi nu si am tinut sa le multumesc pentru o etapa incheiata. Toti ramanand inauntru, nimeni nu este in afara vietii publice si societatii. Toti sunt oameni care au acumulat o experienta utila, indiferent unde se vor gasi in viitor“, a spus Iliescu.