De Ce News : Cum a reactionat Ion Iliescu dupa ce a aflat de intalnirea informala de la Cotroceni

Intalnirea informala din aceasta saptamana de la Palatul Cotroceni, intre liderii USL Victor Ponta si Crin Antonescu, impreuna cu Liviu Dragnea, si seful statului Traian Basescu, este "fireasca" si "necesara", a declarat, duminica, pentru Gandul, fostul presedinte Ion Iliescu.
"Ce-i nefiresc in a se intalni un premier in functie, practic, candidatul unic la sefia noului guvern, cu presedintele tarii? Nu-i normal sa discute, in liniste, lucrurile, sa se consulte? Nefiresc ar fi sa nu se intalneasca. Ar crea o impresie de ostilitate. Contactul e necesar, trebuie discutate lucrurile. Dar nu vreau, neaparat, sa sug din deget o reactie, asa cum cum vad ca fac altii", a comentat Ion Iliescu intalnirea informala de miercuri de la Palatul Cotroceni, la care a participat victor Ponta, Crin Antonescu, Liviu Dragnea si Traian Basescu .
Despre faptul ca cei doi lideri USL au trecut sub tacere atat subiectul discutiei, cat si intalnirea ca atare, presedintele de onoare al PSD considera ca acestia nu au avut, de fapt, ce comunica. "O sa comunice cand vor avea ceva de comunicat. Asta e o anumita maniera de a judeca lucrurile - sa fie totul la vedere, sa fie transparent... Dar daca nu au avut ce comunica?! Abia maine, cei doi se vad oficial cu Basescu. O sa comunice atunci lucrurile de fond, nu?", a explicat Iliescu.
In ceea ce priveste situatia senatorului Mircea Geoana, dupa asa-zisa "tradare" din PSD, privind numirea noului premier, Ion Iliescu considera ca subiectul este acum fara importanta.
"In povestea asta cu Geoana, au pus batista pe tambal. O agitatie inutila. Pe cine mai intereseaza acum de Mircea Geoana? Discutii fara importanta. E limpede ca presedintele nu are nicio alta solutie decat aceea de a-l numi pe Ponta. E un act normal, Ponta e candidat unic" a conchis Ion Iliescu.