Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, miercuri, ca demisia lui Diaconescu este o mare dezamagire pentru el, precizand ca avea o parere mai buna despre acesta si ca plecarea din partid este tipica arivistilor, care nu au crezuri politice, ci interese conjuncturale.
"Daca pleci, parasesti ceva. Daca faci asa ceva inseamna ca nu ai nicio legatura cu acest partid, ca esti un arivist oarecare, esti atras doar de niste avantaje. Nu le mai ai, ai parasit si vii cu motivatii care nu au nicio valoare. M-a dezamagit din acest punct de vedere domnul Diaconescu", a spus Iliescu.
El a aratat ca toate motivatiile care se prezinta in ceea ce priveste plecarea din PSD sunt de neluat in seama.
"Intr-un partid nu intri intr-o afacere oarecare. Inseamna sa aderi la un crez politic, sa crezi in ceva, in niste idei. Si nu niste chestii conjuncturale pot sa zdruncine aceste crezuri si legatura cu structura respectiva, care poate sa aiba imperfectiunile ei, poate sa iti ofere dezamagiri. Dar cand crezi in ceva te zbati inclusiv in cadrul partidului, in care poti sa ai de-a face cu oameni care iti ofera dezamagiri, insatisfactii", a spus Iliescu.
"Este o mare dezamagire pentru mine. Aveam o parere mai buna despre Cristian Diaconescu", a spus Iliescu.
Gestul lui Cristian Diaconescu de a pleca din partid ii lasa lui Iliescu o impresie neplacuta, deoarece il considera "un om mai temeinic" pe fostul vicepresedinte social-democrat. "Nu m-am asteptat. Deplang aceasta decizie, il credeam un om mai temeinic", a afirmat Iliescu, adaugand ca hotararea lui Diaconescu ii face o impresie "neplacuta". "Este o decizie care nu este pe masura omului pe care-l credeam", a subliniat presedintele fondator al PSD.
Senatorul Cristian Diaconescu s-a alaturat grupului independentilor, a declarat, miercuri, Gabriel Oprea, ministru al Apararii si lider al grupului. Ulterior, Diaconescu a confirmat, intr-o declaratie acordata cotidianului "Evenimentul Zilei", demisia din PSD, spunand ca nu vrea sa faca alte comentarii.
Diaconescu a declarat, marti, la Antena 2, raspunzand unei intrebari, ca plecarea sa din PSD depinde de rezultatul anchetei in legatura cu filajul sau.
El a confirmat, totodata, ca a facut o plangere la Parchet "in rem" pentru a se clarifica daca exista o fapta penala si daca a avut loc un filaj in ziua Congresului social-democratilor.
Diaconescu a spus ca doreste ca autoritatile sa faca lumina in acest caz. El a spus ca pentru sanatatea societatii romanesti este mai bine ca acest lucru sa se intample.
Jurnalista Floriana Jucan a declarat sambata ca a primit spre publicare 36 de pagini de monitorizare a lui Cristian Diaconescu, insotite de imagini in care acesta apare in ipostaze compromitatoare, Diaconescu afirmand ca acest fapt are legatura cu Congresul si ca oricine l-a urmarit a facut-o ilegal.
Senatorul Cristian Diaconescu a demisionat din PSD si s-a afiliat grupului de parlamentari independenţi, a declarat pentru NewsIn Gabriel Oprea, liderul coordonator al grupului.