AGERPRES informeaza: UNPR: Iliescu vrea sa rescrie istoria recenta prin declaratii deplasate si mincinoase
Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR) considera ca declaratiile recente ale presedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, in legatura cu campania pentru alegerile locale din 2008, ""au fost cauzate de o voita uitare si negare a realitatii pe care domnia sa o cunoaste foarte bine"".
""Tributar scolii politice care l-a produs, Ion Iliescu vrea sa rescrie istoria recenta prin declaratii deplasate si mincinoase. In aceste conditii, ii reamintim faptul ca domnul Cristian Diaconescu a acceptat candidatura la Primaria Capitalei, in 2008, tocmai pentru a ajuta partidul sa depaseasca un moment greu. A fost evident faptul ca anumite tabere si persoane din PSD nu au contribuit in niciun fel la campania partidului, ci, dimpotriva, au pus umarul la alegerea altor candidati. Iar Ion Iliescu a fost poate cel mai vioi sustinator al adversarului politic pe care PSD il avea la momentul respectiv. Prin urmare, dupa ce si-a aratat public sprijinul pentru un candidat din afara partidului, observatiile cu privire la campania derulata de catre Cristian Diaconescu sunt neavenite si lipsite de legitimitate", se arata intr-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES.
Totodata UNPR remarca faptul ca Ion Iliescu, "ajuns la momentul reflectiilor, are nostalgia parcurilor".
"Probabil ca isi aminteste cu placere si recunostinta de parcurile bucurestene pline de mineri pe care domnia sa ii saluta si cu care dadea mana la inceputul anilor "90, dupa ce sute de bucuresteni au fost calcati in picioare si batuti cu salbaticie in acele zile. Din nefericire pentru Ion Iliescu, UNPR nu face parte din acest tablou si se delimiteaza cu toata convingerea de evenimentele care au patat istoria recenta a Romaniei si care, din pacate, ii creeaza constant, dupa cum putem observa, placute ocazii de aducere aminte celui care nu si-a asumat nici pana astazi ororile mineriadelor", adauga sursa citata.
Reactia UNPR vine in urma declaratiilor presedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, care a afirmat, joi, la sedinta PSD sector 3, ca atunci cand a fost o atitudine ostila din partea PSD pentru candidatura lui Sorin Oprescu la primaria capitalei el s-a exprimat deschis.
"Eu vreau sa va spun ca atunci cand a fost o atitudine ostila din partea PSD pentru candidatura lui Oprescu, eu m-am exprimat deschis ca-l sprijin pe Sorin Oprescu, desi am mers si cu Cristian Diaconescu... Nu era capabil sa dea mana cu oamenii in parc", a spus Ion Iliescu.
Liderul de onoare al PSD a mai spus ca partidul "a facut bine" ca pana la urma l-a sustinut pe Oprescu.