AGERPRES informeaza: Ion Iliescu: "Conventia PDL a marcat succesul lui Traian Basescu de a mentine controlul asupra partidului"
Conventia Nationala a Partidului Democrat Liberal a marcat succesul lui Traian Basescu de a mentine controlul asupra partidului, a declarat, luni, presedintele de onoare al Partidului Social Democrat, Ion Iliescu.
"Esenta acestui congres a fost stradania lui Traian Basescu sa mentina status-quo-ul si a reusit. De aceea am spus ca acest congres a marcat succesul lui Traian Basescu de a mentine controlul asupra partidului, deci multe de asteptat nu sunt de la acest congres", a subliniat fostul sef de stat.
Potrivit acestuia, ceea ce au constatat, insa, cei mai multi comentatori este semnificativ din acest punct de vedere - faptul un congres al partidului de guvernamant nu a abordat problemele esentiale ale tarii. "In acest moment, s-au rezumat la constatarea ca au iesit din recesiune, ca se inregistreaza deci ‘crestere zero‘, deci nu mai e scadere. Sigur ca si asta este un lucru, dar sunt atatea probleme - curba de sacrificii enorme la care este supusa populatia, inertia activitatii economice, lipsa de masuri care sa asigure o relansare economica a tarii, investitii interne, externe si mai ales povara grea pentru cetateni si tot ceea se anunta in materie de preturi, in materie de greutati in plus pentru cetateni privind povara intretinerii. Sa nu formeze toate acestea obiectul unor dezbateri de fond ai reprezentantilor partidului de guvernamant cu propriul sau guvern este de neinteles si pentru un congres de partid este o caracteristica grava", a afirmat liderul de onoare al social-democratilor.
Fostul presedinte considera ca, din aceste motive, "PDL si Congresul sau traiesc in afara vietii", a problemelor cu care se confrunta societatea romaneasca. "Acest partid este incapabil sa se ancoreze in problemele cetatenilor, ori nu asta e misiunea unui partid aflata la guvernare. De aceea am spus ca acest Congres s-a rezumat la efortul lui Traian Basescu de a mentine controlul. Altceva, din pacate, nu se poate remarca nimic in acest moment", a conchis fostul presedinte.