Social-democratii au intrat febra construirii unei alte imagini a partidului, pentru a se asigura ca nu vor pierde si urmatoarele alegeri. In ajutorul lor au venit Petre Roman, liderul partidului Forta Democrata, dar si cunoscutul consilier de imagine israelian Ron Werber.

Liderii teritoriali ai PSD s-au adunat de ieri la Poiana Brasov pentru a discuta bugetele locale si evolutiile politice din ultima perioada, dupa ce presedintele executiv al partidului s-a autosuspendat din functie.
Intalnirea de la Brasov urmeaza sedintei de joi seara a Comitetului Executiv al PSD Bucuresti. ßefinta s-a incheiat cu acordarea unui vot de incredere presedintelui organizatiei, Dan Ioan Popescu, si ci respingerea demersului de autosuspendare din functie a acestuia.
La vot au fost inregistrate doar 7 abtineri, acestea apartinand primarului secto-
rului 5, Marian Vanghelie, consilierului general Victor Stan si altor cinci membri apartinand organizatiei PSD Bucuresti sector 5.
Dupa sedinta, Dan Ioan Popescu, a declarat ca se mai gandeste asupra deciziei de autosuspendare din functia de presedinte, dupa ce Biroul Executiv al filialei i-a acordat un vot de incredere. "Am fost impresionat de modalitatea in care marea majoritate a colegilor de partid m-au sustinut si m-au criticat in acelasi timp pentru comunicarea pe care am facut-o. Am sa reflectez linistit asupra deciziei si o voi comunica in timp util", a spus Dan Ioan Popescu.

Roman sare-n ajutor

Framatarile din ineriorul PSD si impasul in care pare sa fi intrat l-au impresionat pe Petre Roman, care a decis sa dea o mana de ajutor social-democratilor in lupta cu actuala putere. Presedintele partidului Forta Democrata, Petre Roman, a avut, in cursul acestei saptamani, intalniri separate cu senatorul PSD Ion Iliescu si cu liderul PSD Mircea Geoana, carora le-a propus realizarea unei grupari a fortelor de centru-stanga ca alternativa la actuala putere.
El a discutat mai intai cu Ion Iliescu despre proiect, iar acesta i-ar fi spus ca nu doreste sa se implice in viata PSD si si-ar fi exprimat speranta ca in partid se vor gasi resurse, in primul rand umane, pentru ca acesta sa revina pe linia de plutire. Roman s-a intalnit apoi cu liderul PSD Mircea Geoana, caruia i-a propus realizarea, unei grupari a fortelor de centru-stanga ca alternativa la actuala putere, in conditiile in care PSD se afla intr-un proces accentuat de reforma.
Potrivit lui Petre Roman, ei au cazut de acord ca "alunecarile" actualei puteri sunt periculoase si ca gruparea fortelor de centru-stanga ar fi o alternativa la actuala putere, formula fara de care PSD nu va putea castiga viitoarele alegeri. Alternativa politica nu are inca o denumire, cea mai vehiculata in ultimele luni fiind aceea de pol social-democrat.
"Domnul Ion Iliescu este acela care de la bun inceput a fost de acord cu aceasta initiativa a polului social. Este si omul care astazi e vazut de foarte multi in cadrul PSD ca acela care ar putea sa aduca o lumina, o clarificare in acest proces complicat de curatenie in PSD", a declarat Roman.
Ideea revenirii in prim plan a lui Ion Iliescu este sustinuta si de senatorul Razvan Theodorescu, care considera ca fostul lider este singurul care mai poate aduce PSD pe linia de plutire.
Un alt sustinator al lui Ilescu este Doru Ioan Taracila. El a propus organizarea unui congres extraordinar in toamna, pentru schimbarea statutului PSDsi instituirea titlului de presedinte fondator, special pentru Ion Iliescu.

Itzak Rabin lucreaza la schimbarea imaginii

Cunoscutul consilier de imagine israelian Ron Werber a devenit de curand specialistul de imagine al PSD. Ron Werber este cel care l-a adus la putere pe fostul premier israelian Itzak Rabin si a fost creierul campaniei electorale a premierului maghiar Peter Medgyessy. Strategul israelian a lucrat in urma cu putina vreme si pentru liderul PD, Emil Boc. Se pare ca Ron Werber va primi aproape 100.000 de euro pentru a face stra-tegiile politice a partidului si pentru a consilia principalii lideri ai PSD. Printre strategiile ce ar putea fi adoptate in viitor de PSD se numara si renuntarea la functia de presedinte executiv. Aceasta functie ar trebui sa apara doar atunci cand partidul se afla la putere, presedintele executiv ajutandu-l astfel pe presedintele partidului, ocupat cu guvernarea.