Ion Iliescu publica pe blog articolul: 21 August 2011 - ALEGERI PARTIALE
In data de 21 august a.c. au loc alegeri partiale pentru Camera Deputatilor, in vederea completarii celor doua locuri devenite vacante:
- intr-un colegiu din judetul Neamt, ca urmare a decesului deputatului PSD Victor Surdu;
- intr-un colegiu din Baia Mare, ca urmare a vacantarii postului de catre fostul deputat PSD - Catalin Chereches, acesta devenind primar al Municipiului Baia Mare (ulterior acesta a devenit membru al PNL).
Deci sunt vacante doua posturi de deputat, care au apartinut PSD si care, firesc ar fi sa fie ocupate (in urma alegerilor din 21 august) de reprezentanti ai PSD.
La judetul Neamt , concureaza in alegeri: din partea PSD, sustinut de USL - medicul veterinar Liviu Harbuz, un specialist recunoscut si cu experienta indelungata in domeniu, care a fost si secretar de stat in Ministerul Agriculturii.
In Colegiul de la Baia Mare, concureaza din partea PSD domnul Florin Tataru, membru activ din 1997, in Organizatia de Tineret PSD. A ocupat mai multe functii de raspundere, a fost director economic al Inspectoratului Judetean pentru silvicultura Maramures.
Am fost in Baia Mare in zilele de 11 si 12 august a.c. si am participat alaturi de Florin Tataru la mai multe intalniri cu cetatenii din localitatile Baia Mare si Somcuta Mare(localitate apartinand Colegiului 2 Baia Mare), cu lucratori de la ROMPLUMB si ITALSOFA cu producatori agricoli din zona, veniti c u produse la piata din Baia Mare, cu membri ai Consiliului Judetean PSD, cu reprezentanti ai Conducerii Locale.
Am participat la o editie speciala a postului local de televiziune. Florin Tataru se bucura de o larga apreciere atat din partea membrilor de partid, cat si din partea multor cetateni care il cunosc.
Firesc ar fi ca acesti 2 candidati - reprezentanti ai PSD - sa fie invingatori in alegerile din cele 2 Colegii.
Este in acelasi timp si un test pentru electorat, daca mai poate suporta guvernarea PDL, care a provocat atatea suferinte categoriilor cele mai largi de cetateni.
Ori cetatenii apasati de saracie se mai lasa ademeniti de "cadourile electorale", sau sunt hotarati sa puna capat, prin votul lor, acestei guvernari paguboase pentru tara.
Dincolo deci de calitatile individuale ale candidatilor, votul din 21 august capata o semnificatie politica - semnal pentru viitoarele alegeri din anul 2012.