Dupa ce si-a sarbatorit ziua de nastere in avans, la sediul PSD din Strada Atena, Ion Iliescu, fostul presedinte al Romaniei, a organizat o petrecere asta seara, la implinirea a 80 de ani. Cu acest prilej, cei care au pasit pragul Ateneului Roman au ascultat un concert extraordinar sustinut de Orchestra Nationala de Tineret, dirijata de Cristian Mandeal. Nu intamplator a fost aleasa aceasta orchestra, pentru ca lui Ion Iliescu ii place sa fie inconjurat de tineri frumosi si talentati. Aceasta este cea mai tanara orchestra simfonica din Romania, ce a luat fiinta la Sinaia in vara anului 2008, la initiativa violoncelistului Marin Cazacu, cu sprijinul Fundatiei "Prietenii muzicii - Serafim Antropov". Din program: Wolfgang Amadeus Mozart, Gioachinno Rossini, Piotr Ilici Ceaikovski, Paul Constantinescu, Edvard Grieg, Johannes Brahms, Johann Strauss, Giacomo Puccini si Leonard Bernstein.
Printre invitatii care i-au urat LA MULTI ANI! lui Ion Iliescu s-au aflat si Adrian Nastase, Alexandru Mironov, artista Corina Chiriac, Andrei Magheru - ambasador, Ion Solcanu, Dan Mircea Popescu, deputat PSD de Ialomita, Liliana Ghervasuc, presedinta Consiliului de Administratie al Loteriei Romane, Ecaterina Andronescu, rector al Politehnicii Bucuresti, compozitorul Cristian Mandeal. Ion Iliescu a avut rabdare sa se fotografieze cu fiecare dintre ei si sa ciocneasca un pahar de sampanie.
"Ion Iliescu a fost mereu aproape de zona centrala a politicii din Romania. Chiar si atunci cand a fost in opozitie, cuvantul lui a contat. Pentru ca nu m-am ferit niciodata sa-l apreciez, ca model politic sau model uman, astazi nu-i pot dori decat sanatate si forta de a-si mentine verticalitatea. La multi ani, Ion Iliescu! - celui care a dus solidaritatea la rangul de responsabilitate nationala pentru orice lider politic. La multi ani, Ion Iliescu! - celui care a luptat mereu pentru bun simt si masura nu numai in politica, dar si in societatea romaneasca. La multi ani Ion Iliescu! - celui mai cumpatat presedinte al Romaniei din ultimii 20 de ani", scrie Adrian Nastase pe blogul sau.
Mai ager decat multi care sunt mult mai tineri decat el, fostul presedinte Ion Iliescu s-a plimbat printre invitati, la finalul concertului, si a avut rabdarea de a vorbi cu fiecare dintre acestia. Evident ca in tot acest timp baietii de la SPP erau cu ochii pe el. Ion Iliescu a demonstrat ca la cei 80 de ani ai sai este mai ager la minte si la trup decat multi dintre noi. Sa-i dea Dumnezeu sanatate si putere de munca!