Fostul presedinte Ion Iliescu a parasit luni sediul Parchetului instantei supreme fara sa faca niciun fel de declaratie, dupa ce a fost chemat la audieri in dosarul mineriadei din iunie 1990, in care este acuzat alaturi de mai multe persoane.

Doru Maries, presedintele Asociatiei "21 decembrie", prezent la Parchet pentru a se interesa de mersul dosarului, a spus ca Ion Iliescu a intarziat doua ore fata de cea la care a fost citat, ajungand dupa ce procurorul de caz, Dan Voinea, a plecat din sediul institutiei.
La 4 octombrie 2005, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat propunerile ministrului Justitiei, Monica Macovei, privind revocarea din functie a sefului Samoila Joarza si a adjunctului Ionel Slavoiu pe motiv ca ar fi tergiversat unele dosare importante, printre care cel Revolutiei si pe cel al mineriadei din 13-15 iunie 1990
Ultima data, Iliescu s-a intalnit cu procurorii in acest caz la 24 mai, cand a apreciat ca este o aberatie sa fie trimis in judecata in acest caz, apreciind insa ca procurorii trebuie sa faca aceasta ancheta dupa de au primit sesizari.
Cu acel prilej, fostul presedinte a respins unele acuzatii care i-au fost aduse de persoanele audiate in cauza, cu privire la implicarea sa in evenimentele din 13-15 iunie 1990, sustinand ca nu ar fi avut relatii cu unii dintre ei, la vremea respectiva.
Ancheta privind mineriada din 1990 - in care sunt cercetate in jur de 20 de persoane, printre care si Ion Iliescu - include acuzatii precum subminarea puterii de stat si a economiei nationale, lipsire de libertate in mod ilegal si crime contra umanitatii.