Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se declara "onorat" sa conduca Guvernul Romaniei dupa al doilea tur de scrutin si saluta colaborarea PSD-PNL, mentionand ca, desi nu se afla in tara, este in contact cu liderii politici de la Bucuresti "pentru a parafa toate detaliile".
Klaus Iohannis, care este plecat, de duminica, la Paris, a transmis, miercuri, o declaratie de presa prin intermediul Biroului de Presa al Primariei Sibiu.
"Sunt onorat de propunerea de a conduce un Guvern dupa turul doi al alegerilor prezidentiale, propunere exprimata de Partidul Social Democrat si Partidul Conservator, Partidul National Liberal si care are sprijinul Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania si al grupului parlamentar al minoritatilor nationale", se arata in declaratia de presa.
In plus, Iohannis spune ca intelegerea dintre PSD si PNL i se pare "un semnal pozitiv in contextul politic din Romania".
"Salut intentia de colaborare intre Partidul National Liberal si Partidul Social Democrat care a fost parafata miercuri. Asa cum am declarat si inaintea alegerilor prezidentiale, consider ca aceasta intelegere politica este un semnal pozitiv in mediul politic din Romania, pentru faptul ca partide cu doctrine diferite si concurente in primul tur al alegerilor au ales sa colaboreze pentru a gasi posibile solutii la problemele cu care se confrunta la ora actuala Romania", se mai arata in declaratia de presa.
Iohannis mai spune ca, desi nu este in tara, in aceste zile a fost in permanent contact cu liderii politici de la Bucuresti si va ramane in continuare in legatura cu acestia, pentru a parafa toate detaliile.
Primarul Sibiului este intr-o delegatie la Paris, unde discuta despre posibilitatea finantarii unor proiecte culturale. Iohannis a plecat din tara duminica, imediat dupa ce si-a exprimat votul pentru presedinte si a anuntat ca referendumul i s-a parut "inutil" si nu a votat.
Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca, in cazul in care Klaus Iohannis va discuta cu toate partidele, atunci se poate avea in vedere orice solutie, "dar in niciun caz solutia Grivco".
"Daca domnul Iohannis va intelege sa discute cu toate partidele, putem avea in vedere orice solutie, dar in niciun caz solutia Grivco. O exclud", a spus Basescu.
Dinozaurul Basescu este intransigent si se duce la vale.