Deputatul Ioan Turc, presedintele filialei Bistrita-Nasaud a PNL, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca PD-L este "cel mai oligarhic partid din Romania", "fiind legat de mafia bordurilor si a parcarilor din Bucuresti".
Ioan Turc a facut aceste afirmatii comentand discursul presedintelui Traian Basescu in fata camerelor reunite ale Parlamentului, in care seful statului a spus ca este dispus sa colaboreze cu orice guvern care nu este legat de oligarhi. "Singurul lucru care m-a bucurat in declaratia presedintelui Basescu si in mesajul pe care l-a transmis este acela legat de faptul ca va colabora cu orice Guvern care nu este legat de oligarhi. Inseamna ca emotiile noastre nu mai au temei, tinand cont de faptul ca cel mai oligarhic partid din Romania este PD-L. Acest partid este legat de mafia bordurilor, de cea a parcarilor din Bucuresti, de mafia asfaltului, de mafia celor care doresc sa faca praf spatiile verzi pentru a construi, or, in conditiile in care Presedintele Romaniei nu doreste sa colaboreze cu un partid legat de oligarhi, inseamna ca am scapat de PD-L, care va ramane in opozitie si, in acest fel, Romania va putea sa isi urmeze cursul ascendent din ultimii ani", a declarat Ioan Turc.
Liderul PNL Bistrita-Nasaud a spus ca fostul PD a fost "un factor de perturbare la guvernare" si in perioada 1996-2000 si dupa 2004, atunci cand timp de doi ani "a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a perturba activitatea Guvernului". "Dupa ce PD s-a retras de la guvernare, Romania a avut cea mai puternica crestere economica din Europa, lucru care se simte si in buzunarul romanilor. In ultimii patru ani, tara noastra a avut o crestere economica deosebit de sustinuta, datorita volumului mare de investitii straine, dezvoltarii capitalului autohton si datorita cresterii extraordinare a investitiilor din sectorul public. Datorita cresterii economice s-au dublat si pensiile, au crescut salariile", a sustinut Ioan Turc.