Senatorul independent Ioan Talpes a declarat, miercuri, ca a ramas surprins de amploarea publica a unei invocate discutii pe care ar fi avut-o cu persoane din PSD si PC, dar ca nu el s-a adresat PSD, ci "altii" i s-au adresat lui.
"Am ramas surprins, ca sa nu spun stupefiat, de amploarea pe care a luat-o invocata discutie intre mine si alte persoane, in special din PSD si PC, dar mai ales din PC", a spus Ioan Talpes.
Liderul UPSC a completat: "M-a stupefiat gingasia si delicatetea lui Voiculescu, chiar corectitudinea, care este stupefianta pentru o persoana ca domnia sa, ca nu a informat pe cei care scriu in 'Jurnalul National' ca, de fapt, eu nu m-am adresat PSD - si aici vorbesc serios - nu m-am adresat nimanui, ci altii mi s-au adresat mie".
Senatorul independent a completat ca Dan Voiculescu este "personalitatea" careia i s-a adresat de 15 ori, inscriindu-se la cabinetul sau pentru a fi primit in audienta, in care sa ii solicite inscrierea in PC.
"Bineinteles, e neserios ce va spun! Dar, categoric, aceasta ar fi fost pentru mine o sansa reala, pentru ca moralitatea domniei sale, cunoscuta pe deplin de toate persoanele, si evident in 'Jurnalul National', m-a obligat la acest demers repetat de 15 ori", a adaugat Talpes.
El a sustinut ca, pana in prezent, Voiculescu i-a refuzat demersul de fi primit in audienta.
"Probabil in viitor ma va accepta, va dori sa vorbeasca cu mine si voi fi in situatia de a ma explica de ce doresc sa fiu in PC, pentru ca e singurul partid de la care eu simt ca am de invatat", a completat Ioan Talpes.
"Jurnalul National" a scris, recent, ca senatorul Ioan Talpes vrea, la trei ani dupa ce a demisionat din PSD, sa candideze pentru un nou mandat de senator la Caras-Severin sub umbrela Aliantei PSD+PC. Potrivit unor surse din PSD citate de acest ziar, Ioan Talpes l-a contactat pe Mircea Geoana pentru a-i propune o formula de colaborare electorala in perspectiva alegerilor parlamentare, episodul fiind relatat de presedintele PSD intr-un cerc restrans al liderilor partidului.
Intrebat daca va fi de acord in cazul in care organizatia de Caras va solicita ca Talpes sa candideze sub sigla PSD+PC, liderul social-democrat Mircea Geoana nu a respins o asemenea posibilitate. "Daca organizatia solicita, nu avem nici un motiv sa spunem nu, mai ales daca este vorba de cineva care poate castiga un colegiu uninominal", a declarat Geoana, conform cotidianului citat.