DeCeNews: Ioan Rus, atac la USL: Stroe, un smecheras de mana a doua

Fostul ministru de Interne, Ioan Rus ataca dur USL si ii acuza pe liderii aliantei de presiuni pentru modificarea listelor electorale. El a spus ca a avut o discutie decisiva cu Victor Ponta in care i-ar fi spus ca nu poate modifica listele si de aceea a ales sa plece. Rus l-a atacat si pe Radu Stroe, despre care a spus ca este doar "un smecheras de mana a doua".
"Eu am avut o discutie cu premierul, care mi-a explicat. Uite, conducerea partidelor noastre, USL, PNL, cine-s acolo, PSD si PC, sunt foarte nemultumiti ca nu... Domnule, intelegi ce zic, ca nu se poate? Dar conducerea uite ce spune. Bun, atunci avem doua variante: pe de-o parte Basescu vrea sa fie mai mult de 18 milioane, dumneavoastra vreti sa fie mai putin de 18 milioane, conducerea partidului, eu am doua solutii atunci: sa m-ascund in spatele dumneavoastra, ca sa rezistam presiunii partidelor noastre, ceea ce n-o sa fac niciodata sau sa plec", a declarat Rus, intr-un interviu acordat Transilvania Live.
Ioan Rus l-a atacat si pe Radu Stroe, numit dupa demisia lui Victor Paul Dobre: "La sfarsitul zilei au numit pe Stroe in locul lui Dobre, da? Care a facut putin joc de glezna la televizor cum o sa schimbe el la Curte, ca ce date va aduce, dupa care a adus exact aceleasi date. La sfarsit, pe strada, asa la nivel de smecher de Bucuresti a fost foarte interesant cateva zile, dupa care in momentul in care i s-a pus o hartie pe care sa o semneze, ce sa semneze altceva, decat realitatea. Si-atunci practic noi am plecat, domnu asta, ministru delegat, nu-mi pare rau de mine, doar de Dobre imi pare rau, care este exceptional specialist in administratte. Pe domnul Stroe acesta nu il cunosc, decat asa cat l-am vazut, mi s-a parut un smecheras de mana a doua", a mai spus Rus.