Conducerea PNTCD a stabilit sambata, cu sapte voturi pentru si doua abtineri, excluderea din partid a lui Ioan Avram Muresan, din cauza atitudinii echivoce a acestuia in scandalul presupusei mite catre Decebal Traian Remes. Excluderea fostului ministru al agriculturii din perioada in care taranistii s-au aflat la putere s-a consumat in absenta lui Muresan, in conditiile in care acesta era de mai bine de un an suspendat din partid.
"Decizia a fost legata de comportamentul destul de echivoc din ultimul timp. Fostul ministru al Agriculturii nu a venit sa dea explicatii sau sa prezinte un punct de vedere privind scandalul in care este implicat, desi conducerea partidului i-a cerut acest lucru", a declarat Aurelian Pavelescu, prim-vicepresedintele PNTCD.
Pavelescu a precizat ca Biroul Permanent Central a analizat o serie de afirmatii publice ale lui Muresan, care il descalifica pe acesta din punct de vedere moral, ceea ce nu cadreaza cu principiile pe care se fundamenteaza partidul. "Era necesara o decizie ferma", a subliniat prim-vicepresedintele PNTCD, care a tinut sa precizeze ca decizia taranistilor nu inseamna ca au dat un verdict in privinta vinovatiei fostului ministru al agriculturii. Liderul PNTCD a afirmat ca partidul sau ii acorda in continuare lui Muresan prezumtia de nevinovatie.
Aurelian Pavelescu a admis ca una dintre cauzele care au determinat excluderea fostului ministru al agriculturii este si prejudiciul de imagine pe care l-a creat scandalul in care este implicat Ioan Avram Muresan. "Era important sa ne delimitam de eventuale fapte de coruptie ale unui membru de partid", a afirmat prim-vicepresedintele PNTCD.