Simbata, la Casa de Cultura a Studentilor, tinerii liberali au ales echipa care ii va conduce in urmatorii doi ani. La eveniment au participat si secretarul de stat Victor Paul Dobre si deputatul Emil Strunga. Inainte de momentul alegerilor Dobre le-a reprosat tinerilor liberali ca nu au reusit sa se faca cunoscuti si ca prefera sa se lupte intre ei in loc sa se confrunte cu adversarii politici ai PNL. Secretarul de stat si-a continuat discursul spunind ca regreta faptul ca PNL Galati nu se poate lauda, precum alte organizatii politice din tara, cu primari de 21 de ani.

Trebuie spus ca alegerile nu au fost lipsite de tensiuni. Multe voci au spus chiar ca liderii grei din partid au intervenit pentru ca Walter Frienghel sa fie reales in functia de presedinte. Din acest motiv Dobre a tinut sa le explice tinerilor liberali cum sta treaba in politica. "Unii dintre voi s-au plins ca anumiti oameni politici au facut presiuni in favoarea unui anumit candidat. Ceea ce vreau eu sa va spun este ca trebuie sa va obisnuiti cu astfel de situatii. In politica se intimpla si astfel de lucruri", le-a explicat Victor Paul Dobre tinerilor penelisti.

Pentru functia de presedinte al TNL Galati s-au inscris in lupta Walter Frienghel, director la Parcul de Soft si presedinte al organizatiei de tineret in ultimul mandat, si Simona Balan. Scorul votului a fost unul extrem de strins. Simona Balan, noul presedinte al TNL Galati, a avut doar sase voturi mai mult decit fostul lider.