Dupa ce in urma cu o saptamina intrunirea zonala a PC s-a derulat la Brasov, simbata, la Galati, organizatiile partidului din Moldova si Dobrogea s-au adunat pentru a pune la punct strategia formatiunii in urmatoarea perioada



Peste 200 de reprezentanti ai filialelor din Moldova si Dobrogea apartinind Partidului Conservator (PC) au participat, simbata, la Galati, la o intrunire zonala condusa de presedintele acestei formatiuni politice, Dan Voiculescu. Evenimentul a fost precedat de unul similar ce a avut loc la Brasov, unde modelul de organizare al filialei galatene a partidului a fost dat ca exemplu, Dan Voiculescu sustinind ca doreste implementarea lui in toate organizatiile din tara. Liderul PC a declarat ca scopul reuniunii a fost aflarea situatiei reale a filialelor din cele doua zone si pregatirea alegerilor.

"Ne pregatim pentru alegeri si de aceea este nevoie de a apropia nivelele de performanta ale filialelor dupa cea de la Galati, care este prima pe tara. Noi vrem ca modelul de la Galati sa fie reprodus in toate judetele si chiar daca pe presedintele PC Galati nu il putem clona, incercam sa-i determinam pe ceilalti presedinti de filiala sa ajunga la nivelul lui. Avem judete care sint numarul 1, cum este Galatiul, si judete care sint la coada clasamentului, cum este Tulcea", a spus Dan Voiculescu.

Liderul conservator a apreciat ca, in cazul unor alegeri anticipate, formatiunea politica pe care o conduce "va intra pe cont propriu in Parlament”.

Filiala galateana a PC detine, la ora actuala, presedintia Consiliului Judetului, prin liderul local, Eugen Durbaca, are un viceprimar, cel al municipiului Galati, Constantin Dumitriu, sapte consilieri municipali din 25, precum si noua consilieri judeteni din 35, doi fosti membri ai PSD, dar si noua primari din 63, trei proveniti de la fostul partid de guvernamint. De asemenea, PC Galati are un deputat, in persoana lui Bogdan Ciuca, purtatorul de cuvant la nivel national al conservatorilor.

Presedintele PC, Dan Voiculescu, a pecizat ca a fost depusa o cerere de aderare la Grupul Popular European, de la care se asteapta un raspuns. "Partidul Popular European nu este obisnuit sa dea asigurari. Noi am depus o cerere de aderare si asteptam acum un raspuns”, a adaugat Dan Voiculescu.

In timpul lucrarilor sedintei, Eugen Durbaca a apreciat munca depusa si profesionalismul membrilor filialei locale a PC, dar si a noii echipe de tineri, consilieri judeteni si primari sositi in partid de la PSD.