Noua sedinta de vara a Consiliului Judetului a numarat doar patru puncte pe ordinea de zi, dintre care doar trei rezolvate, in conditiile in care consilierii judeteni se intilnesc o data pe luna in sedinta. Chiar daca au fost supusi unei ordini de zi "bogate", alesii judeteni nu s-au inghesuit sa vina la munca.

Sedinta de ieri a Consiliului Judetului (CJ) a fost una scurta si linistita, ordinea de zi avind doar patru proiecte de aprobat. Chiar si in aceste conditii, ultimul punct de pe ordinea de zi, acordarea unor noi spatii catre Protectia Copilului, nu a putut fi aprobata pentru ca in sala nu se aflau doua treimi dintre cei 28 de consilieri judeteni.

Cele trei "probleme arzatoare" aprobate ieri s-au referit la: participarea CJ in calitate de partener, cu 5.500 de euro, la proiectul "Si ei sint cetatenii judetului Galati", program destinat comunitatii rrome; modificarea si completarea regulamentului de functionare a aparatului de specialitate din cadrul CJ; aprobarea unor obligatii ce revin CJ in vederea implementarii proiectului "Strategia de dezvoltare a judetului Galati".

Chebac cere rapoarte de la rromi

Vicepresedintele Consiliului Judetului Eugen Chebac (PSD) i-a cerut Vioricai Gotu, reprezentanta comunitatii rrome, care va beneficia de un nou sprijin de 5.500 de euro din partea judetului, sa prezinte un raport al modului in care s-au cheltuit banii acordati de CJ.

"Noi v-am ajutat si in alte rinduri si am vrea sa stim modul in care s-au cheltuit banii. Cred ca asa este corect", a tinut sa declare Eugen Chebac. La rindul sau Viorica Gotu a precizat ca ONG-ul pe care il reprezinta nu a primit decit trei finantari de la CJ in ultimii ani.

Procesul

Consilierul judetean Emil Tuicu (PC) a cerut in timpul sedintei explicatii din partea secretarului judetului, Dragu Togan, referitoare la stadiul procesului dintre CJ si consilierul PD David Craiu.

"Noi deja am obtinut o decizie favorabila, insa partea adversa a continuat procesul, asa incit urmeaza sa ne prezentam la un nou termen pentru a afla deznodamintul cauzei", a explicat Dragu Togan. Reamintim ca David Craiu si Iulian Arama au reclamat in instanta conducerea CJ pentru faptul ca va realiza un imprumut de 80 de milioane de lei ce nu va fi folosit in interesul judetului, ci in scopuri electorale pentru construirea unor drumuri judetene in localitati ce au primari din PC, PSD, PNL.