Reproducem fara prea multe comentarii o stire-bomba difuzata astazi, compusa din trei informatii distincte.
"Ce faceti, domnilor ? Nici duminica nu ne lasati sa ne tragem sufletele dupa atata zbucium si dispute politice. Duminica e lasata de la Dumnezeu pentru odihna, pentru liniste si rugaciune. 1. Mai putin, duminica aceasta cand staff-ul de campanie al lui Sorin Oprescu a hotarat sa dea o lovitura de maciuca PSD-ului, Sorin Oprescu anuntandu-si candidatura chiar vineri, 2 octombrie 2009, in ziua Congresului PSD.
2. Tot in aceasta duminica, se pare se va realiza si prima remaniere guvernamentala. Cand, domnul Dan Nica va fi schimbat din postul de ministru de interne.
3. Si inca o mica barfa, pe post de desert. Centrele de sondare a opiniei publice confirma lovitura data de Traian Basescu cu anuntarea referendumului pentru reformarea clasei politice (o singura Camera a Parlamentului si numai 300 de parlamentari). Aproape toate casele de sondare a opiniei publice confirma ca Traian Basescu, numai in trei zile, a urcat la 40 % intentie de vot.".
Acesta e textul informativ, preluat de unele televiziuni de stiri (in mod special punctul 2). Raspuns, tot pe puncte:
1. Mai bine isi lanseaza doctorul candidatura de ziua marii revolutii bolsevice din octombrie, cu portretul lui Lenin si drapelul rosu.
2. Remanierea lui Dan Nica se va produce atunci cand Guvernul Boc va fi demis, adica dupa alegerile prezidentiale, si cand va fi instaurat Guvernul Nica.
3. Cat despre sondaje si procentele lui Basescu, presedintele in exercitiu nu mai poate fi salvat nici de Marea Adunare Nationala, pe care vrea sa o reinstaureze.
Cineva chiar ii crede prosti pe romani.