Prezentam integral interviul acordat de Victor Ponta agentiei MEDIAFAX. (Autor : Florin Ciolac). Partea a VI-a.

• Reporter: Ca partener al lui Crin Antonescu, cum vedeti ultimele acuze lansate de domnia sa la adresa unor jurnalisti?
• Victor Ponta : Eu am si prezentat date concrete. Daca va referiti la nemultumirea pe care noi o avem fata de televiziunea publica, este perfecta intemeiata pe cifre. Doamna Culcer are salariu de 115 milioane (vechi - n.r.) la o institutie publica. Este inadmisibil. La departamentul de stiri al televiziunii publice, platita din bani publici, lucreaza 320 de jurnalisti, cat lucreaza la televiziunile private la un loc, asta este anormal. Presedintele tarii a mers la televiziunea publica de 17 ori, iar cei doi lideri de zero ori...
• Reporter: Ma scuzati, dar asta justifica atacurile potentialului candidat USL la presedintie la adresa unor jurnalisti?
• Victor Ponta: Nu, nu, eu prezint situatia asa cum este, pentru un fenomen reprobabil. O televiziune publica, spre deosebire de cele private, de ce face domnul Voiculescu, domnul Vantu, domnul Ghita, domnul Sarbu, fac din banii lor, trebuind sa respecte legea si reglementarile CNA. Televiziunea publica face din banii nostri, face concurenta neloiala si face politica suta la suta nici macar a Guvernului, ci a presedintelui, ceea ce este profund ilegal si imoral. Faptul ca domnul Antonescu a nominalizat, da, si eu as fi facut la fel, pentru ca acolo bratul inarmat la televiziunea publica al domnului Basescu este doamna Culcer. Cifrele si datele oficiale reflecta o televiziune publica, platita din bani publici, care are un singur obiectiv, de a-l servi pe presedintele tarii impotriva opozitiei.
• Reporter: Imi scuzati indrazneala, dar suna foarte apropiat ce spune domnul Antonescu de ceea ce spunea domnul Basescu in campania din 2009, doar ca el vorbea de moguli.
• Victor Ponta: Bun, nu stiu daca se referea la domnul Patriciu, care am vazut ca deodata i-a devenit mai simpatic, daca se referea la domnul Vantu, care acum si-a luat inapoi televiziunea si il serveste pe presedintele Basescu...
• Reporter: A ramas, in schimb, televiziunea domnului Ghita...
• Victor Ponta: Da, mai micuta, mai amarata.
• Reporter: Apropo, in ce relatii mai sunteti cu domnul Sebastian Ghita?
• Victor Ponta: Pai, ce sa va spun... in relatii mai putin bune decat inainte sa se apuce de mass-media, imi era mult mai simplu cand vorbeam de baschet. In rest, nu am niciun fel de obligatie, nici conflict, cu niciunul dintre proprietarii de media. Ii cunosc pe toti destul de bine si nu le-am cerut niciodata favoruri. Cei patru, cinci proprietari privati de media, pana la urma sunt banii lor. Pot sa il iubeasca pe Ponta sau pe Basescu sau pe Antonescu. Faptul ca televiziunea publica, din bani publici il iubeste numai pe Basescu, este ilegal.