Prezentam integral interviul acordat de Victor Ponta agentiei MEDIAFAX. (Autor : Florin Ciolac). Partea a V-a.

• Reporter: Spuneati ca sunteti convins ca USL va castiga alegerile in 2012. Cum se face ca nu ii convingeti pe o parte din primarii PSD si chiar pe unii senatori, pentru ca recent au mai plecat catre putere, in special catre UNPR?
• Victor Ponta: Motivul e simplu, sistemul folosit de PDL si Traian Basescu prin UNPR, care este bratul armat al PDL, nu a mai existat in Romania. Am luat, slava Domnului, si noi primari, a luat si PNL, dar acum, in care ai dosar penal daca nu treci la UNPR, iar daca treci iti rezolva imediat, nu ai bani nici pentru salarii in primarie, dar daca treci la UNPR iti vin miliardele de nici nu stii ce sa faci cu ele, nu a existat niciodata. Sunt convins ca cei mai multi dintre primari ii vor zambi domnului Oprea si doamnei Udrea si apoi vor veni sa candideze tot la noi. De altfel, cei mai multi ne si spun cand sunt chemati, ce li se spune, cat li se da, cand apar in Hotararea de Guvern in care primesc bani.
• Reporter: Adica joaca la doua capete?
• Victor Ponta: Ii pacalesc pe domnul Oprea si... Cum era in Caragiale? Pupa-l in bot si papa-l de tot, nu? Insa fenomenul este condamnabil, desi noua nici nu ni se mai pare condamnabil. Cum a zis presedintele de CJ de la Bihor, ca se duce la UNPR ca acolo sunt banii. Eu nu regret niciun parlamentar plecat la UNPR. Cam toti ne faceau probleme, nu se mai intelegeau cu filiala, aveau imagine proasta, erau santajati.
• Reporter: Se aude ca ar mai fi care ar pleca. Ii stiti?
• Victor Ponta: Nu stiu si nu regret niciunul dintre ei. Intr-un fel ne era foarte greu sa ii mai scoatem parlamentari in 2012. Faptul ca s-au dus acolo pentru inca sase luni de bani si protectie juridica e bine. Insa mie mi se pare inadmisibil cum se pune atat de direct in care oameni ca primarul de la Deva, domnul Morega, care spus ca se duc la UNPR ca au dosare penale sau ca au fost condamnati in prima instanta si spera la achitare la recurs. Faptul ca lucrurile astea se spun pe fata si noua ni se pare normal... Noi trebuie sa indreptam "normalul" acesta, cu toata pierderea pe care USL o va avea.Trebuie sa interzicem traseismul politic si o voi sustine si la putere cand probabil ca multi vor dori sa vina la noi. Cred ca primarii care fac declaratii politice ca ei trec la putere daca li se dau bani trebuie sa isi piarda mandatul, sa nu mai aiba dreptul sa candideze din nou.
• Reporter: Doar pe baza unei simple declaratii, a unui anunt de intentie?
• Victor Ponta: Bun, nu stiu, trebuie sa gasim un sistem juridic prin care un primar sa nu mai fie obligat sa faca asemenea declaratii si sa nu mai poata candida daca si-a inselat electoratul. Eu nu imi doresc ca USL sa foloseasca metodele murdare folosite de guvernul actual, pe principiul ca asa au facut si ei. Nu, noi trebuie sa spunem ca nu mai facem ca ei, chiar daca vor fi presiuni multe, sa vina la noi diversi parlamentari, sa dam bani numai la primarii nostri. Asta nu se mai poate.