Intr-un interviu acordat Evenimentului Zilei, Valeriu Stoica, fostul lider al PNL trecut la PDL, este critic cu Guvernul Boc, despre care spune ca a aplicat "lent si contradictoriu" masurile de austeritate si afirma ca Boc isi va reface credibilitatea doar daca va reusi sa performeze.
• I.L.: Daca in 2011 guvernarea va fi ca in 2010, cu lentori si contradictorie. indiferent de ce se va intampla in PDL, partidul nu mai poate creste mult. Credeti ca ar fi nevoie si de o schimbare de guvern?
• Valeriu Stoica: Aveti dreptate. Nu spun ca este nevoie de o schimbare de guvern, spun ca, daca nu performam la guvernare, atunci relansarea partidului va fi foarte dificila. Presupun insa ca, indiferent ca e vorba despre acest guvern sau de altul, in cei aproape doi ani pana la alegerile locale si parlamentare, vom reusi sa performam la guvernare.
• I.L.: Mi se pare imposibil ca Emil Boc sa recupereze increderea oamenilor. Revin cu intrebarea: e necesara si o schimbare de guvern, inclusiv schimbarea premierului?
• Valeriu Stoica: Cunosc oameni politici care pareau sa nu mai aiba nicio sansa si care au demonstrat in mod spectaculos. Nu vad de ce nu i-as da si lui Emil Boc aceasta sansa. Pentru el si pentru intregul guvern este foarte important sa performeze in perioada urmatoare. Daca performeaza, eu sunt convins ca isi vor putea reface credibilitatea. Daca nu, exista si varianta de care vorbiti. Dar pentru mine nu aceasta chestiune este esentiala, ci relansarea partidului si reconstructia institutionala. Fara indoiala ca performanta va influenta acest proces intern din PDL.