- Domnule senator, ati intrat in campania electorala pentru europarlamentare cu un mesaj extrem de dur la adresa presedintelui Traian Basescu. De ce?

- Dupa cum ma cunosc banatenii, eu nu lansez afirmatii fara suport si nici conjunctural. Traian Basescu nu ii mai reprezinta de ani buni pe romani, iar asta e o chestiune de domeniul evidentei. Ce sef al statului din lumea civilizata apare pe o plaja imbracat in trening si purtand un tricou ce contine un mesaj electoral evident? Chiar am uitat cu totii ca Basescu spunea in 2004 ca mizeaza totul pe o carte, Constitutia Romaniei? De atunci a facut praf aceasta carte, iar acum comportamentul sau a atins o cota incredibila de iresponsabilitate. Dar nu vreau sa discutam in acest interviu doar despre Basescu, pentru ca acesta reprezinta deja trecutul...

- Ati avut, recent, o noua intalnire cu primarii PSD din Timis. Care au fost temele de discutie?

- Ma bucur mult ca am reusit sa am astfel de intalniri constant, desi activitatea mea de la Bucuresti este, dupa cum stiti, una extrem de intensa. Primarii nostri raman axati pe problematica administrativa si in acest sens apreciez ca au reusit sa demareze multe proiecte concrete, care vin in sprijinul cetatenilor. Incet - incet comunele noastre, dar mai ales orasele, incep sa se dezvolte, sa se modernizeze. I-am asigurat pe primari ca tara merge pe un drum bun, ca economia incepe sa functioneze, ca guvernul, consiliul judetean si celelalte autoritati isi reintra in parcursul firesc. Sa stiti ca nu e usor sa redresezi o tara dupa aproape zece ani de guvernare haotica de dreapta.

- Cum va asteptati sa se deruleze in continuare campania electorala in Timis?

- Mi-as dori sa avem parte de dezbateri reale intre politicieni si cetateni, sa depasim formalismul electoral. Nu cred ca actualele partide de opozitie, care pe dreapta sunt tot mai mici si mai multe, pot sa mai vina cu un mesaj serios in fata cetatenilor. PD-L si noua jucarie a lui Basescu, PMP, sunt formatiuni care poarta rusinea unor guvernari dezastruoase, le putem numi chiar antisociale. Credeti ca oamenii au uitat ca in mandatul PD-L, in multele Guverne Boc, s-au taiat salariile, pensiile, s-au pierdut drepturi castigate in ani de lupta sindicala? Cine poate uita cum au fost tratate persoanele cu dizabilitati, batranii si bolnavii? Au fost inchise spitale pentru a face loc unitatilor private de sanatate, au fost date tunuri incredibile in economia nationala. Jaful din energie, hotiile de la ANAF credeti ca pot fi uitate? Eu nu cred... Dincolo de aceste aspecte, ati observat ca noi am venit cu un mesaj pozitiv pentru aceste alegeri europarlamentare. Vrem ca impreuna cu cetatenii sa redam demnitatea acestei tari in Europa. Avem energii nebanuite ca popor, important este sa le directionam spre progres, spre o dezvoltare sociala si economica durabila, spre succes, daca vreti. Asta e mesajul nostru catre cetateni: sa vina la vot, in numar mare si sa-i aleaga pe cei care ii pot reprezenta cu cinste in Europa.
Sursa: Renasterea banateana