Dezbaterile de ieri din Camera Deputatilor la proiectul legislativ "Un laptop pentru fiecare elev si cadru didactic" au generat un schimb dur de replici intre liberalul Ioan Ghise si liderul grupului minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, acestia acuzandu-se reciproc ca au interese ascunse legate de firma de la care ar trebui achizitionate aceste produse.
Ioan Ghise a facut, de altfel, inca din cursul diminetii o declaratie politica impotriva lui Pambuccian, el venind si in fata reprezentantilor presei cu un minilaptop, pentru a contesta afirmatiile lui Pambuccian, care spusese ca nu poate exista un astfel de produs la un pret de 150 de dolari, asa cum sustinea Ghise. Cateva ore mai tarziu, la dezbaterea din plen asupra proiectului legislativ Pambuccian a tinut sa raspunda declaratiilor liberalului, acuzandu-l ca este "un om care nu stie despre ce este vorba si vrea sa faca o cumparatura din sursa unica".
Pambuccian a explicat ca pe piata IT, pe langa producatorul propus de Ghise, exista si cele doua mari firme la nivel mondial, Intel si AMD, care produc mini-laptopuri mai performante. Pambuccian a propus ca in cadrul programului "Un laptop pentru fiecare elev si cadru didactic" achizitiile sa nu se faca din sursa unica, ci sa se emita vouchere in valoare de 150 de dolari pentru ca potentialii cumparatori sa poata alege liber de pe piata varianta de laptop pe care o doresc. (D.G.)