In situatia in care Coalitia da semne repetate ca are probleme in a-si pastra statutul de a fi una "de guvernare", propunerea facuta de liderul PNL, Gheorghe Flutur, este de a-si mentine macar "minimul rol de coalitie de integrare".

Vicepresedintele PNL, Gheorghe Flutur, a solicitat Coalitiei la sfarsitul saptamanii trecute sa-si mentina macar "minimul rol de coalitie de integrare", daca nu de guvernare, recunoscand ca in ultima perioada au fost "o serie de divergente" intre partidele aflate la guvernare.
Flutur a opinat ca, in momentul de fata, actuala coalitie "ar trebui sa-si mentina minimul rol de coalitie de integrare, daca nu de guvernare", in conditiile unor divergente de netagaduit intre cele patru formatiuni aflate la putere.
"Integrarea in Uniunea Europeana este obiectivul pe care il urmarim cu totii si eu cred ca trebuie sa lasam orice orgolii la o parte si sa mergem inainte pentru ca este o ocazie unica si nu ne putem juca cu timpul in ceea ce priveste calendarul de aderare", a spus vicepresedintele PNL, care a mai precizat ca in privinta integrarii europene "a constatat o convergenta a factorilor nostri care merg inainte".

PSD, pe coji de nuci

Gheorghe Flutur si-a indreptat atentia nu doar asupra problemelor Puterii, dar si ale Opozitiei. In acest context, vicepresedintele PNL a apreciat ca "PSD ar trebui pus in colt, pe coji de nuca", pentru ca "nu a platit pentru ceea ce a furat in aceasta tara".
El a spus intr-o conferinta de presa ca "la Partidul Social Democrat parca este un concurs cine duce primul partidul la groapa". "Este o data Geoana, care da dovada de incompetenta si exceleaza prin asta si trage tare sa-l duca la groapa. Adrian Nastase, prin coruptie, prelungeste ramanerea in fotoliu si in partid si mai este si Mitrea care nu mai poate de ras acum, nu stiu de ce, din cauze interne, din cauze externe. Fiecare, in felul lui, lucreaza pe culoare diferite, dar e clara problema concursului", a comentat vicepresedintele PNL.
El a mai spus ca, dupa parerea sa, "PSD ramane partidul care trebuie pus pe coji de nuca, la colt, pentru ca nu a platit pentru ceea ce a furat in aceasta tara si cand noi vorbeam de zodia coruptiei, acum o vede tot romanul".