Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, inainte de a intra la sedinta BPN, ca nu stie de intalnirea de la Snagov, la care au participat Viorel Hrebenciuc si Mircea Geoana, apreciind totodata ca astfel de intalniri nu trebuie sa se substituie structurilor de partid.
Intrebat de jurnalisti despre intalnirea de la Snagov, la care nu a fost invitat, Iliescu a raspuns: "Nu cunosc. Nici nu vreau sa comentez. Adica, prietenii trebuie sa se vada, este treaba lor, dar sa nu se substituie unor structuri statutare care discuta probleme interne de partid. Altminteri, in mod particular, unul sau altul, sa se intalneasca intre ei ca prieteni, sunt chestiuni umane, nu e nimic exagerat".
In schimb, dupa ce a intrat in BPN, Iliescu a criticat intalnirea de la Snagov la care au participat Mircea Geoana si Viorel Hrebenciuc, afirmand, potrivit unor surse din PSD, ca in partid inca se manifesta "naravul lucrurilor subterane".
Iliescu a criticat intalnirea pe care o parte a sustinatorilor lui Mircea Geoana, printre care si Viorel Hrebenciuc, au avut-o, duminica, la vila de protocol a Senatului de la Snagov, afirmand ca astfel de intalniri neoficiale ale liderilor partidului dau senzatia unor jocuri subterane.
"Am vazut ca naravul lucrurilor subterane inca se manifesta in partid", a spus, conform surselor mentionate, Iliescu.
Liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat, duminica, la Realitatea Tv, ca, inainte de a veni la emisiune, a participat, impreuna cu cativa colegi, la Snagov, la o intalnire cu liderul PSD, Mircea Geoana, el precizand ca nu a avut loc niciun complot acolo.
Presedintele CN al PSD Adrian Nastase apreciaza ca intalnirea informala de la Snagov organizata de Mircea Geoana cu cativa lideri ai formatiunii nu a fost importanta.
"N-am fost convocat si nici invitat. Dar nu mi se pare un lucru deosebit, cred ca noi dam mai multa atentie decat ar trebui acestor intalniri. Sunt colegi care simt nevoia sa se intalneasca, sa discute anumite probleme. In definitiv, nu stiu de ce cream atatea comentarii in jurul acestor intalniri", a spus Nastase.
Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni ca nu a participat la intalnirea informala organizata de presedintele PSD, Mircea Geoana, la Snagov.
"Nu, eu am fost in alta padure, dar nu acolo", a raspuns Dragnea. Referitor la lipsa lui de la Poiana Brasov, Dragnea a raspuns: Asta e, unii sunt mai importanti, altii mai putin importanti".