HotNews informeaza ca presedintele Basescu a discutat cu premierul Boc, la Palatul Victoria, dupa sedinta de Guvern de miercuri 3 noiembrie 2010, pe tema efectelor deciziei Curtii Constitutionale.
Presedintele Traian Basescu a sosit, miercuri seara, dupa sedinta de Guvern, la Palatul Victoria, unde a avut cu premierul Emil Boc o discutie de aproximativ 30 de minute, dupa ce CCR a luat o decizie defavorabila Executivului in cazul Legii Educatiei, informeaza Mediafax.
Presedintele a dorit ca vizita sa la sediul Guvernului sa fie cat mai discreta, masinile oficiale fiind parcate pe strazi din jurul cladirii Guvernului, si nu in curtea institutiei.
Surse guvernamentale au declarat, pentru Mediafax, ca, aflat in Slovenia, seful statului l-a sunat pe premierul Emil Boc, in timpul sedintei de Guvern, pentru a-l intreba daca in timpul reuniunii de la Palatul Victoria s-a luat o decizie, impreuna cu reprezentantii UDMR, privind procerdura ce trebuie urmata in cazul Legii Educatiei, dupa decizia Curtii Constitutionale.
• "Presedintele, fiind plecat din tara, a dorit sa se intereseze direct de la premier despre stadiul Legii Educatiei, iar seful Guvernului l-a informat pe seful statului ca intentioneaza ca saptamana viitoare sa aiba o intalnire cu conducerea Senatului pentru a insista ca dezbaterile parlamentare pe Legea Educatiei sa nu mai fie tergiversate. Premierul va explica Senatului ca Legea educatiei trebuie adoptata rapid, astfel incat prevederile acesteia sa se regaseasca, sub aspect financiar, si in proiectul bugetului pe 2011", au aratat sursele citate.
Curtea Constitutionala a constatat, miercuri, ca exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Guvern, ca urmare a retragerii Legii educatiei din Senat, de catre Executiv.
Senatorul UDMR Frunda Gyorgy sustine ca, "in mod logic", unul dintre reprezentantii PDL sau al Presedintiei la CCR a decis ca asumarea raspunderii Guvernului pe Legea educatiei este neconstitutionala si ca el nu vede motive reale pentru ca Uniunea sa ramana la guvernare in aceste conditii.