Corina Dragotescu (foto) publica pe IMPACTNEWS articolul "Socru mic la PSD", pe care il puteti citi in continuare.
'E greu sa fii socru mic la PSD, mai ales cand ambitiile sunt de socru mare. E greu si sa fii ginere, mai ales cand te ia valul si tratezi partidul ca pe o familie. Probabil ca e greu si sa fii nevasta la PSD, ca nu ti-e totuna sa-ti vezi tata si sotul plecati la batalie.
Instalarea lui Ilie Sarbu ca lider de grup al PSD, in Senat, este, probabil, una dintre cele mai mari greseli facute de Ponta, pana acum. Bunul simt comun spunea ca Ilie Sarbu ar fi trebuit sa se abtina de la candidatura, tocmai ca sa nu se poata spune ca Ponta e slab si vandut PDL. Dar, Sarbu si Ponta au facut cum au crezut ei ca-i mai bine, ca sa-si asigure controlul partidului, preferand sa se bage in gura lumii.
Ilie Sarbu a fortat nota, in speranta ca va ajunge, din nou, la conducerea Senatului. Interimatul sau este o amintire neplacuta pentru multi pesedisti fugariti de el. Poate, si de aceea impunerea lui Sarbu la sefia grupului a fost primita prost de senatori. Acestia nu au uitat nici ca Sarbu a fost cel care a declarat ca PSD a avut negocieri cu Traian Basescu, cu mult timp inainte ca discutiile sa devina publice.
Pe langa numirea lui Sarbu ca lider de grup, caci pana la urma a fost o numire, nu o alegere, Ponta a mai facut un lucru care il va plasa prost in ochii colegilor si partenerilor: s-a certat cu Voiculescu.
Conform algoritmului parlamentar, PSD ar fi trebuit sa mai ia un post de vicepresedinte, in aceasta sesiune, dar un protocol cu PC a amanat momentul pentru primavara. Ponta i-a cerut lui Voiculescu sa lase scaunul liber, ca sa-l poata aseza pe Mitrea. Voiculescu i-a invocat protocolul, Ponta s-a mai infoiat putin, dar, cum nu se putea pune rau cu mogulul, a lasat-o moarta.
In momentul de fata, procentul mare din sondaje i-a redat lui Ponta celebra sa aroganta, care-l face acum sa aiba trei fronturi deschise: Unul in Senat, unul cu PNL-ul si unul cu PC-ul.
Se pare ca singura cale deschisa ramane cea a colaborarii cu PDL. O fi intamplator?'

Nota.Red. Corina Dragotescu comite 3 erori: 1) Ponta nu i-a cerut postul de vicepresedinte lui Voiculescu pentru Mitrea, deoarece postul era prevazut pentru PC in protocolul incheiat intre PSD si PC din perioada cand Geoana era presedintele PSD; 2) Sarbu a fost votat in grup si a castigat cu scorul de 24 la 14; 3)Pozitia oficiala, declarata a lui Ponta, este ca PSD nu are fronturi deschise cu PC si cu PNL, ci numai cu PDL si cu Basescu.