In interiorul PNL, furia provocata de rezultatul referendumului este in crestere, in conditiile in care marele perdant se contureaza a fi Crin Antonescu si gruparea care il sprijina. Cum unul dintre principalii vinovati pentru aceasta situatie e considerat a fi ministrul de Interne, Ioan Rus, cel care e suspectat a fi omul lui Traian Basescu si, totodata, girantul moral al cifrei de peste 18 milioane de romani cu drept de vot, liberalii cer capul acestuia, chiar daca nu direct, ci printr-o manevra tip "bate saua sa priceapa iapa".
E vorba, mai exact, de demisiile de onoare din functiile de conducere ale lui Cristian Adomnitei si, dupa unele surse, Relu Fenechiu, doi apropiati ai lui Crin, motivul oficial fiind esecul in mobilizarea la vot a oamenilor din regiunea Moldovei.
Decizia, neceruta de nimeni din conducerea USL, ascunde, de fapt, invitatia la un gest similar din partea lui Ioan Rus, liderul grupului de la Cluj, care taie si spanzura in organizatiile PSD din Ardeal, adica exact cele care au boicotat masiv referendumul.
Or, in conditiile in care Rus nu are, in acest moment, functii oficiale in partid, singura din care ar putea demisiona este cea de ministru de Interne. Surse liberale afirma ca in cazul in care liderii PSD ori Rus nu iau singuri o asemenea decizie, ea va fi ceruta explicit in sedinta aliantei, in perioada imediat urmatoare.