Guvernantii par sa fi uitat de infrastructura doljeana afectata de inundatii si alunecari de teren. Daca anul trecut autoritatile au pierdut fondurile alocate pentru refacerea drumurilor si au fost nevoite sa returneze banii, anul acesta cererile facute la ministerele de resort pentru a recupera sumele ramase nu au primit nici un raspuns.
Anul trecut, in noiembrie, pe adresa Consiliului Judetean Dolj a sosit ultima transa din banii destinati refacerii infrastructurii, in valoare de 33 de miliarde de lei. Pentru ca vremea nu le-a mai permis autoritatilor continuarea lucrarilor la drumuri si poduri, acestea au fost oprite, iar banii ramasi necheltuiti pana la sfarsitul anului au fost returnati la guvern. Pe langa cele 4,5 miliarde care au fost cerute inapoi in luna ianuarie pentru continuarea celor sapte lucrari, CJ Dolj a solicitat alte 70 de miliarde pentru refacerea drumurilor si podurilor afectate de alunecari de teren in decembrie 2005-februarie 2006. Notele de fundamentare, adresele si cererile cu care administratia doljeana a bombardat ministerele au ramas pana in prezent fara nici un raspuns.
Alte 136 de miliarde pentru inundatiile de anul acesta
Consiliul Judetean Dolj are nevoie de bani si pentru refacerea drumurilor afectate de inundatiile de anul acesta. Directorul Directiei Tehnice din cadrul CJ Dolj, Valentin Chiata, a declarat ca institutia a cerut guvernului 136 de miliarde de lei.
"Am trimis Ministerului de Finante si Ministerului Administratiei si Internelor o nota prin care cerem acesti bani, dar deocamdata nu am primit nici un raspuns. La fel se intampla si in privinta cererii facute in luna ianuarie pentru banii pe care am fost nevoiti sa-i returnam, asa ca nu putem decat sa asteptam", a spus Chiata.
Lucrari ramase neexecutate in 2005
Autoritatile nu au inceput refacerea infrastructurii in cazul drumurilor comunale din Murgasi si in cazul podurilor si podetelor din Negoi, Bralostita si Brabova. In cazul celor patru lucrari, autoritatile doljene au fost nevoite sa returneze aproape trei miliarde de lei.
La podul de peste paraul Recea din comuna Gogosu lucrarile au fost oprite dupa ce autoritatile cheltuisera aproape un miliard de lei pe lucrare, restul de 600 de milioane de lei fiind inapoiate la guvern la sfarsitul anului. Aceeasi situatie a fost si in cazul reparatiilor la drumurile comunale din Salcuta. Acestea au fost sistate cand, din cele 500 de milioane de lei alocate, nu au fost cheltuite decat 200 de milioane. In cazul caii de acces peste paraul Amaradia, din comuna Melinesti, cele aproape cinci miliarde cheltuite nu au fost suficiente pentru a acoperi intreaga lucrare, alte 700 de milioane fiind necesare pentru continuarea lucrarilor in 2006.