Mediafax publica un comentariu realizat de Indira Crasnea, intitulat 'Geoana, "oaia neagra" oficiala a PSD', pe care il puteti citi in continuare.
'PSD i-a dat o palmuta din varful degetelor lui Mircea Geoana, pentru ca nu-si permite sa-l arunce din scaunul de "numar doi", fie si simbolic al tarii, astfel consumand un episod vioi in parcursul cenusiu de partid de opozitie, intr-o vreme in care este condamnata la o obositoare neputinta.
Neindoielnic ca, dincolo de armura fragila de presedinte al Senatului, Geoana era cel mai la indemana in a fi dezarmat. Este o suma de vulnerabilitati si poarta povara de a fi fost o mare dezamagire. Doar ca are o carca exersata, iar diversele jocuri si legea compensatiei i-au permis ca, dupa ce a dat-o rasunator in bara, sa ramana detinatorul unei puteri aparente. Drept este ca aceasta aura tremuranda a fost intunecata de frigul lui 1 Decembrie, la Arcul de Triumf si de vorbele grele ale lui Basescu, dupa care fostul sau adversar cara un munte de mizerie, ramasa neridicata din campania electorala.
Nu stiu ce l-a indemnat pe Geoana sa se exorcizeze, zgandarind memoria colectiva prin justificarea unei slabiciuni de neinteles. Cert este ca, dupa aceasta operatiune, cel mai vizibil efect a fost activarea poreclei sale de cosmar si, in final, reducerea la starea de suspendat temporar. Poate de acum, timp de 6 luni, sa predice in pustii, dupa cum s-a exprimat, dar cu vorbe mai simple, deputatul Moldovan, care candva se plimba mandru cu "condamnatul" in trasurica, pe la nuntile programate strategic in campanie.
De fapt, Mircea Geoana se afla intr-o falsa disidenta. El nu isi recunoaste pedeapsa, iar scaunul de la Senat ramane neatins, caci, realist vorbind, este singura pozitie de putere de prim rang pe care o are si la care poate spera opozitia. Doar ca este plina de sarg in a o goli de continut. PSD are nevoie de presedintele Senatului, fie si decorativ, dar, pedepsit, presedintele Senatului trebuie sa umple singur, cu substanta, aceasta demnitate.
Pana sa o faca, daca poate, va trebui sa infrunte hartuielile cotidiene de felul: "As vrea sa va rog, domnule presedinte, ca in fiecare zi de luni sa veniti dumneavoastra la ora 15.00, sa va aratati pe aici, pentru ca lumea se uita la televizoare si, vazand ca nu este presedintele, nu vin nici senatorii". Berceanu dixit. Nu e mult timp de cand PDL ii voia capul, invocand varii defectiuni in conducerea sedintelor Senatului. Ironie, Geoana, cu razvratirile de rigoare, isi facea treaba, chiar lasand impresia ca se dedica parlamentarismului "24 din 24" - spun gurile rele - din teama apriga de a nu fi suspendat in lipsa.
Prin suspendarea de 6 luni, Geoana, altfel simplu membru de partid, devine opozant oficial in interiorul PSD. Alegoric, in ziua cand Victor Ponta a luat pauza de la intransigenta, ca sa mearga la Cotroceni, la jocul de-a discutia cu presedintele Basescu. Si in ziua cand PSD si PNL, insotite de micul PC, au intrat intr-o armonie oficiala, dupa o perioada de false si zgomotoase suparari.
Morala este ca fiecare partid care se respecta are permanent nevoie de "oi negre" si de reinprospatarea "turmei", macar de dragul bon-ton-ului democratic. Mircea Geoana este doar ultimul venit, adevarat cu pozitia cea mai inalta, intr-un club transpartinic de supravietuitori, perdanti sau neintelesi, care se regenereaza indeosebi in perioadele fierbinti electoral. Nimic nu se pierde, totul se recicleaza la momentul potrivit.'