ImpactNews informeaza: Oprescu a fost convins: Candideaza independent pentru Bucuresti, dar sub sigla USL
Copresedintii USL l-au convins pe actualul primar general sa candideze vara viitoare sub sigla Uniunii Social Liberale. Sorin Oprescu va ramane independent, dar va fi si candidatul Opozitiei. Decizia lui Oprescu i-ar putea oferi un CGMB mai docil, daca.PSD si PNL vor reusi sa profite de imaginea edilului in viitoarea campanie electorala pentru a-si creste reprezentarea in acedasta institutie prion crearea unei noi majoritati de consilieri.
"Nu am aceeasi biochimie cu PDL" si-a explicat Oprescu, vineri seara, la Realitatea Tv, decizia de a colabora electoral cu USL la viitoarele alegeri locale.
Cu doar o zi in urma, liderul PSD, Victor Ponta anuntase ca a primit mandat din partea conducerii partidului pentru a negocia extrem de concret si aplicat cu actualul edil al capitalei un parteneriat electoral cu Oprescu, fara ca acest lucru sa implice adeyiunea acestuia in vreun partid al acestei aliante.
"Sorin Oprescu are nevoie de Consiliul General, iar consiliul de un primar bun", a mai spus liderul social-democrat, apreciind ca USL si Sorin Oprescu au "interese politice comune".