Presedintele PIN, Lavinia Sandru, a declarat ieri ca premierul Emil Boc va reduce indemnizatia pentru cresterea copilului doar peste cadavrul sau. "Domnule prim-ministru, toate astea peste cadavrul meu! (...) Presedintele Romaniei spunea acum cateva zile ca vremurile de criza pot fi depasite numai cu oameni curajosi. Prin urmare, va spun, domnule prim-ministru, ca sunt un om curajos. Nu va dau voie sa va bateti joc de copiii nenascuti ai acestei tari, care sunt viitorul nostru, si va promit ca peste aceasta 'nesimtita' indemnizatie de crestere a copilului veti putea trece doar daca treceti si peste cadavrul meu!", a adaugat liderul PIN.
Guvernul intentioneaza sa regandeasca indemnizatia de crestere a copilului, reducand "generozitatea" unor astfel de plati, a declarat luni premierul Emil Boc, in plenul Camerei Deputatilor.






Lavinia Sandru este initiatoarea legii adoptate in anul 2008 de Parlament conform careia indemnizatia pentru cresterea copilului era de 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni, dar nu mai putin de 600 de lei. De la 1 iulie 2010, cuantumul indemnizatiei de maternitate a fost redus cu 15%, stabilindu-se totodata ca acesta sa nu depaseasca valoarea de 4.000 de lei.