Liderul PSD Victor Ponta a declarat marti in plenul Camerei Deputatilor, in replica la acuzatiile aduse de presedintele Camerei, Roberta Anastase, ca nu au existat niciun fel de discutii despre bani, catalogand afirmatiile acesteia drept un "spectacol jalnic si sinistru".
"Domnisoara Roberta Anastase, va solicit sa nu implicati alte partide in hotiile si furaciunile dvs. Sunt presedintele acestui partid, nu am discutat cu dvs. nici cu altcineva de la PDL, am votat de fiecare data impotriva, v-am prins furand, oamenii v-au vazut furand, spectacolul jalnic pe care pot sa-l inteleg gandindu-ma ca sunteti domnisoara Roberta Anastase este un spectacol sinistru pentru Romania si pentru oamenii care se uita la dvs. cum ii furati zi de zi, cum va bateti joc de ei, cum le radeti in nas si cum le spuneti si gasiti justificari pentru hotiile dvs.", a replicat Ponta.
"Nu stiu ce face Guvernul pe care dvs. il sustineti, altceva decat ceea ce vad zi de zi: fura, distruge si minte. Ma bucur vazandu-va prestatia jalnica de astazi ca nu v-ati dat demisia din functie, ati fi dat dovada ca mai exista vreo urma de onoare si de rusine, si i-ati fi pacalit inca o data pe oameni. Nu aveti nici onoare, nici rusine, sunteti niste hoti care incercati sa spuneti ca si altii fura...", a mai afirmat liderul PSD, fiind intrerupt de Anastase.
Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a acuzat deputatii PSD ca au cerut bani PDL-ului pentru a nu impiedica adoptarea Legii pensiilor. Ca argument a adus liste cu amendamente la Legea Bugetului din luna ianuarie a acestui an. Unde dai si unde crapa, Roberta aici e vorba de furtul la votarea legii pensiilor, nu de negocierile la bugetul de stat!