Gandul informeaza ca PSD profita de neintelegerile din PDL: Numele primului parlamentar PDL care trece la PSD va fi cunoscut luni, in total vor fi 3-4.
Purtatorul de cuvant al PSD, deputatul Radu Moldovan, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca luni va fi cunoscut numele primului parlamentar PDL care va trece la PSD, formatiunea sa fiind in discutii, pentru inceput, cu trei-patru reprezentanti ai puterii.
Radu Moldovan a spus ca partidul sau incepe discutiile pentru strangerea unui numar suficient de voturi care sa ii permita trecerea motiunii de cenzura care va fi depusa in sesiunea din toamna, potrivit Mediafax.
"Suntem dispusi sa discutam cu oricine din PDL pentru a sustine motiunea de cenzura. Tot ce putem oferi este calitatea de membru de partid. Conducerea centrala va lua acordul organizatiilor judetene si de aici depinde de organizatia respectiva ce pozitie ii va oferi parlamentarului respectiv. Un parlamentar are o activitate politica sustinuta si, in orice structura judeteana, cand e primit, e primit pe o pozitie importanta", a declarat Radu Moldovan.
El a refuzat sa dea publicitatii nume.
"Nu-s oamenii care apar des la televizor. Nu sunt neaparat nume sonore. Unii au fost la tv, dar nu neaparat toata ziua. Luni se va afla primul nume. Discutii purtam cu trei-patru parlamentari, dar pana la inceputul sesiunii vor fi mai multi. Eu imi doresc sa reusim sa obtinem opt voturi care ne-au lipsit in 15 iunie", a declarat purtatorul de cuvant al PSD.
Radu Moldovan a spus ca partidul sau este hotarat sa introduca o motiune de cenzura in sesiunea din toamna, iar de saptamana viitoare sa inceapa racolarea parlamentarilor din PDL care sa sustina motiunea.
"E ceva ce nu-mi face neaparat placere si nu e nici un lucru cu care vreau sa ma laud, dar cred ca vom face acest compromis de a discuta cu parlamentari ai puterii care sunt dispusi sa sustina motiunea de cenzura si a le acorda calitatea de membru PSD. Aceste lucruri se vor face cu acordul organizatiilor judetene si al grupurilor parlamentare. Sunt solicitari, de saptamana viitoare vor aparea nume", a spus el.
Moldovan a adaugat ca, desi premierul Emil Boc declara ca nu se teme de motiunea de cenzura, faptul ca pentru luni a convocat, la Palatul Parlamentului, grupurile parlamentare ale PDL pentru un vot de sprijin in urmatorii doi ani dovedeste contrariul.
"Domnul Boc, prin tot ce a facut, cred ca ar face cel mai mare serviciu Romaniei si regiunii din care face parte daca s-ar intoarce la Rachitele, la gaste. Ii cumparam si o coasa si o tesla. In momentul de fata, ne face extraordinar de mari deservicii prestatia lui in fruntea Guvernului", a spus Moldovan.
Contactat in legatura cu acest subiect, vicepresedintele PDL Ioan Oltean a declarat ca nu are informatii in legatura cu o posibila trecere a vreunui parlamentar PDL la PSD.
"Ei spun multe, nu cred nimic pana nu vad", a declarat Oltean.