Fostul secretar coordonator al PNL Iasi, Valerian Salavastru, finul liderului liberal iesean Relu Fenechiu, solicita organizarea unui congres extraordinar al PNL pentru schimbarea actualei conduceri centrale a PNL, considerand ca sefii liberali au negociat neprofesionist formarea guvernului. "Motivul principal al acestui demers este scoaterea pe 'centura' politicii romanesti a PNL prin negocierile purtate imediat dupa alegerile din 30 noiembrie. Este incredibila 'forta' de negociere a liderilor PNL care avand doua variante din trei de a intra la guvernare (si PDL si PSD au dorit alianta pentru formarea guvernului cu PNL), partidul a ajuns in varianta a 3-a (singur cu UDMR in opozitie - opozitia 'purice' de 20 la suta). Negocierea acestora a fost total neprofesionista, acestia dand dovada de aroganta in negocieri", a declarat duminica Valerian Salavastru, intr-un comunicat de presa.
El a propus organizarea unui Congres extraordinar al PNL "in vederea analizarii activitatii din ultima perioada a conducerii centrale si eventuala inlocuire a acestei echipe".
Salavastru sustine ca sefii PNL nu au avut un mandat din partea partidului atunci cand au negociat ramanerea in opozitie, decizia fiind luata de un cerc restrans de oameni, printre care Calin Popescu Tariceanu, Bogdan Olteanu si Cristian David. Salavastru considera ca "PNL a primit o lectie de la PSD", care si-a convocat toti liderii din teritoriu la Bucuresti in zilele in care s-au purtat negocierile pentru formarea unei majoritati guvernamentale.