Echipa care asigura conducerea interimara a PSD Bihor isi revendica toate meritele privind numarul mare de voturi obtinute de PSD in judet. In opinia presedintelui interimar, Claudiu Pop, in ultimele patru luni, adica, exact de cand a preluat fraiele filialei, PSD "s-a recredibilizat". "Este clar pentru toata lumea ca suntem singurul partid romanesc care a crescut la aceste alegeri. Am dublat, practic, scorul pe Oradea si am crescut cu 5% in judet. Am recredibilizat PSD in Oradea si in judet", a declarat Claudiu Pop. Acesta a fost, de fapt, primul semnal dat de conducerea interimara a organizatiei judetene ca fostul lider al social-democratilor bihoreni Mihai Bar nu mai are ce cauta la sefia partidului. Nu asa gandeste insa si Mihai Bar. "Eu am castigat cele mai multe voturi dintre candidatii PSD. Am luat aproape 30% dintre voturile exprimate in colegiul meu, in timp ce Claudiu Pop a luat 22%. Am obtinut un procentaj mai bun decat media pe judet, care este de 18,5%. Cine a recredibilizat atunci partidul?", a declarat Mihai Bar.
Echipa care coordoneaza filiala judeteana se va intruni in perioada imediat urmatoare pentru a stabili data la care vor avea loc alegeri interne. Cert este insa ca atat Mihai Bar, cat si Claudiu Pop se vor inscrie in cursa pentru sefia partidului.
Desi PSD Bihor a obtinut un scor bun la alegerile parlamentare, cu aproape 7% mai mult decat la alegerile din 2004, cele 18,5% dintre voturile bihorenilor sunt putin sub cele promise de conducerea PSD Bihor. In campania electorala, Claudiu Pop a declarat ca obiectivul filialei este obtinerea a 20% dintre voturile bihorenilor. "Obiectivul propus nu a fost doar al meu, ci al intregii echipe de conducere. Daca se considera ca cineva va trebui sanctionat pentru scorul obtinut, atunci colegii mei vor stabili cand si cum", a declarat Claudiu Pop.