Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a scris pe site-ul sau personal de internet ca este "incantat" ca a fost "insultat" de un grup de studenti, in timpul unei conferinte sustinute, luni, la universitatea Amir Kabir din Teheran. "Atunci cand, la universitatea Amir Kabir, un mic grup l-a insultat in deplina libertate pe presedintele ales de popor, fara frica, am fost incantat", a scris presedintele Ahmadinejad, in textul sau intitulat "Libertate".
"Mi-am adus aminte, atunci, de anii mei de studentie, cand in timpul regimului laic (al sahului), sustinut de Occident, nu puteam nici sa respiram", a adaugat el. "In acele vremuri, orice insulta la adresa liderilor statului era urmata de inchisoare, de tortura, insa astazi, cand o minoritate a insultat presedintele si i-a ars portretul, majoritatea studentilor si profesorilor revolutionari au tolerat astfel de manifestari", a explicat el.
Un grup de studenti l-a insultat, luni, pe presedintele Ahmadinejad, dand foc la portretul acestuia si strigand "moarte dictatorului". "Cand am asistat la aceasta scena, eu, Mahmoud Ahmadinejad, am avut un sentiment de mandrie si i-am multumit lui Allah ca nu am avut nici- un resentiment fata de nimeni", a adaugat el.
Mai multi oficiali reformatori au criticat faptul ca studentii din alte universitati fidele lui Ahmadinejad au fost adusi cu autobuzele la universitatea Amir Kabir, in timp ce accesul studentilor din aceasta institutie de invatamant a fost restrictionat.
Biroul de Consolidare a Unitatii (BCU), format din asociatiile islamice studentesti, apropiate reformatorilor, a declarat ca "strigatele de protest ale studentilor arata ca universitatile sunt inca vii".
BCU a denuntat si suspendarea aparitiei a numeroase ziare studentesti, convocarea a 200 de studenti de catre rectorii universitari si excluderea din universitate a catorva zeci dintre ei.