AGERPRES informeaza: Iosif Boda: "Amanarea alegerilor locale nu avea temei constitutional"

Analistul politic Iosif Boda a declarat miercuri ca, in opinia sa, Curtea Constitutionala a declarat legea privind comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale ca fiind neconstitutionala pentru faptul ca se intentiona amanarea localelor, care nu ar fi avut "temei constitutional".
"Dupa mine nu ideea de concomitenta a alegerilor ar fi deranjat, cat amanarea alegerilor locale cu cateva luni, pentru care nu exista temei constitutional. (...) Daca nu ar fi si presiunea strazii atunci nu cred ca Guvernul ar fi foarte deranjat de faptul ca legea comasarii alegerilor a fost declarata de Curte neconstitutionala", a spus analistul politic.
Iosif Boda s-a referit si la faptul ca protestatarii au preluat in scandarile lor si "Alegeri anticipate, nu comasate", explicand ca organizarea alegerilor parlamentare si a celor locale la aceeasi data ar fi fost perceputa de protestatari drept un "instrument care prelungeste existenta actualei Puteri". "In ceea ce priveste lozinca preluata de protestatari cred ca aceia care au lansat-o stiau foarte bine ce vor - faptul ca daca nu vor fi alegeri comasate actuala Putere va putea fi mai usor indepartata. Asta este perceptia simpla a lumii, care nu stie proceduri, nu stie alte chestiuni si care nu era deranjata ca se duce de doua ori la vot sau o data. Comasarea alegerilor a fost prezentata de unii protestatari ca fiind un instrument care prelungeste existenta actualei Puteri, dar asta nu inseamna ca obiectivele lor vor fi atinse daca nu sunt organizate si alegerile anticipate", a spus analistul politic.