REALITATEA.NET: Puterea PIERDE MAJORITATEA in Senat
Senatorii Secasan (PDL) si Magureanu (UNPR) demisioneaza.

Doi senatori ai puterii, Iosif Secasan, de la PDL si Cezar Magureanu de la UNPR si-au anuntat demisia. Puterea pierde in acest fel majoritatea in Senat, ramanand cu 66 de senatori, ca si Opozitia.
Liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, a declarat, pentru Realitatea TV, ca vestea pierderii majoritatii Puterii in Senat ii va afecta pe democrat-liberali intr-o masura foarte mica, intrucat unele legi pot fi adoptate si tacit, iar ordonantele care nu se adopta si nici nu se resping functioneaza in continuare.
"Legile se adopta si tacit daca nu pot fi adoptate intr-un anumit interval si merg la Camera Deputatilor. Pe legi ordinare putem in continuare sa votam. De asemenea, daca o ordonanta nu se adopta si nici nu poate fi respinsa, ea functioneaza oricum, deci cazurile in care suntem afectati sunt extrem de rare", a declarat Radulescu.
Senatorul Iosif Secasan a anuntat, marti, in plenul Senatului, ca isi inceteaza activitatea in grupul PDL si ca in continuare va activa in grupul PNL. Secasan a fost ales in colegiul uninominal 2 din Circumscriptia electorala 11 Caras-Severin, acesta candidand din partea PDL.
La randul sau, senatorul Cezar Magureanu a anuntat, marti, in plenul Senatului, ca isi da demisia din functia de vicelider al Grupului Progresit. El a mentionat ca in continuare va activa ca senator independent. Parlamentarul a fost ales in colegiul uninominal 1 din Circumscriptia electorala 19 Giurgiu, acesta candidand din partea PDL.